Bilim insanlarından sıcaklığa farklı çözüm: Güneş ile Dünya arasına ''perde''

11 Şubat 2024

Güncelleme: 11 Şubat 2024

A
A

Yapılan ölçümlerde, 2024 yılının ocak ayının en sıcak ''ocak'' olduğu tespit edildi. Bilim insanları, Güneş ile Dünya arasına bir perde koymak için çalışmalar yapıyor.

ZgotmplZ

Avrupa Birliği'nin (AB) Copernicus uydu izleme sistemi, 2024 yılının ocak ayının bugüne kadar ''en sıcak ocak ayı'' olduğunu kayıtlara geçti.

Küresel ısınmaya karşı önerilen çözümler arasında ''Güneş ile Dünya arasında yüzen bir şemsiye'' fikri ön plana çıkıyor. Bu fikri savunan bilim insanları, güneş radyasyonunu engellemenin gezegeni soğutabileceğini öne sürüyor.

Utah Üniversitesi'nden bir ekip, uzayın derinliklerine toz saçılmasını araştırırken, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden bir grup ise "uzay baloncuklarından" oluşan bir kalkanı inceliyor.

Hawaii Üniversitesi'nden astronom Istvan Szapudi, bir asteroide büyük bir güneş kalkanı bağlanmasını önerdiği bir makale yayınladı.

Technion-İsrail Teknoloji Enstitüsü'nden fizik profesörü Yoram Rozen liderliğindeki bir ekip, güneş radyasyonunu engellemek için bir prototip gölge oluşturmayı planlıyor. Ancak bu gölgeliklerin uzaya fırlatılacak kadar ağır olduğu belirtiliyor.

Bilim insanları, güneşliklerin uzayda parçalara ayrılmasını ve Dünya'ya hafif bir gölge düşürmesini öneriyor. Ancak bazı bilim insanları bu fikrin olası olumsuz etkilerine dikkat çekiyor ve bu tür müdahalelerin çevresel riskler taşıyabileceğinden endişe ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar