Baraka yeni oyunuyla 9 Mart'ta perde diyor

28 Şubat 2024

A
A

Barakanın yeni oyunu “Shakespeare’in Şen Kadınları” 9 Mart'ta sahnelenmeye başlanıyor. İlk gösteriminin geliri sığınmaevine bağışlanacak olan oyun, salı ve cumartesi akşamları sergilenecek.

ZgotmplZ

Baraka Tiyatro Ekibinin yeni oyunu “Shakespeare’in Şen Kadınları”, seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle prömiyerini 9 Mart Cumartesi yapacak oyun, kara komediye bir gönderme olarak “mor komedi” sıfatıyla tarif ediliyor.

SALI VE CUMARTESİ AKŞAMLARI

Baraka Tiyatro Ekibi, 9 Mart’tan itibaren, yalnızca Mart ayında salı ve cumartesi akşamları Arabahmet Kültür Evi’nde perde açacak.

Tek perdelik ve yaklaşık bir buçuk saatlik oyun saat 20.00’de başlayacak. Yetişkinlere yönelik olduğu belirtilen ve 12 yaş üzeri tüm tiyatroseverlerin davet edildiği oyunun biletleri 30 TL ücret karşılığı oyun günleri kapıdan alınabilecek.

İLK OYUNUN GELİRİ SIĞINMAEVİ’NE BAĞIŞLANACAK

Kadına yönelik şiddetle yıllardır her platformda mücadele eden ve her bölgeye bir sığınmaevi talebini yükselten Baraka Kültür Merkezi, ilk oyununun gelirini, ülkedeki tek sığınmaevi olan Lefkoşa Belediyesi’ne ait sığınmaevine bağışlayacak.

OYUNUN KONUSU

Romeo ve Juliet, Macbeth, Hırçın Kız, Venedik Taciri gibi oyunlardaki kadın karakterlerin bir araya geldiği tiyatronun konusu ise şöyle:

Shakespeare’in çeşitli oyunlarındaki kadınlar, bir ormana çekilmiş zevküsefa içinde yaşamakta, soytarıları da onlara hizmet etmektedir. Ancak hayatın pahalılaşması neticesinde paraları biter ve aralarından birinin çalışmasına karar verirler.

SHAKESPEARE’İN JULIET KARAKTERİ KIBRIS'A GELİYOR

Cadıların küresinden Kıbrıs çıkar! Juliet, Jülide ismiyle Kıbrıs’ta işe başlar ve emekçi kadınların sorunlarını, yaşayarak görür. Ardından Portia, (Shakespeare oyunlarında sıkça yapıldığı gibi) erkek kılığına girerek iş hayatına atılacaktır. Emek dünyasında yaşadıkları gerçekler, bu kurgusal oyun karakterlerinde değişim yaratacak mıdır?

OYUNA DAİR

Nazen Şansal’ın yazdığı ve kolaylaştırıcılığını yaptığı oyunda, Feray Karahüseyin Ergin, Merin Olgun, Muhammed Said Alpsoy, Serap Kızıl ve Şifa Alçıcıoğlu rol alıyor. Oyunun özgün müziklerini ise Sol Anahtarı müzik topluluğu ile müzisyen Ahmet Güvenler hazırladı.

Baraka Tiyatro Ekibi kolaylaştırıcısı Nazen Şansal, “Üstadın çeşitli oyunlarındaki güçlü kadınların günümüz emek dünyasıyla bağını kuruyoruz. Çünkü Shakespeare’in zamanında en temel sosyal ve siyasal haklardan mahrum olan kadınlar, bugün birtakım özgürlüklere sahip olsa da hâlâ emek sömürüsünden muzdariptirler.” ifadelerini kullandı.

KOSTÜM DESTEĞİ İÇİN TEŞEKKÜR

Baraka’dan yapılan açıklamada, kostüm desteği için Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarına, maddi katkıları için de Kültür Dairesine teşekkür edildi.

12 yaş üzeri tüm tiyatro severler, 9 Mart’tan itibaren her cumartesi ve salı, “Shakespeare’in Şen Kadınları” oyununa davet edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


FOTO GALERİ

1 ZgotmplZ
2 ZgotmplZ

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar