Avukat Feriha Uysal genç yaşta veda etti

3 Aralık 2023

Güncelleme: 4 Aralık 2023

A
A

Uzun süredir tedavi gören Avukat Feriha Çağa Uysal 35 yaşında hayatını kaybetti. Uysal, bugün öğlen namazının ardından Lefkoşa Kabristanlığı'nda son yolculuğuna uğurlanıyor.

ZgotmplZ

Avukat Feriha Çağa Uysal'ın uzun süredir devam eden tedavi sürecinin ardından bu sabah vefat ettiği bildirildi. Eşi Ali Erdener Uysal, ölüm haberini paylaşarak cenazenin bugün öğlen Lefkoşa Kabristanlığı'nda defnedileceğini duyurdu.

Feriha Çağa Uysal, aynı zamanda gazeteci Ufuk Çağa'nın kızı.

Eşi Ali Erdener Uysal, bu sabah vefat eden eşinin cenazesinin bugün öğlen Lefkoşa Kabristanlığı'nda defnedildi.

Uysal'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajları paylaşıldı.

Başbakan Ünal Üstel yaptığı paylaşımında, ''Sabahın ilk saatlerinden itibaren, gencecik yaşta bir anneyi, bir eşi kaybetmenin üzüntüsünü derinden hissediyoruz. Avukat Feriha Çağa Uysal’ın vefatının ailesi ve sevenlerinde olduğu kadar toplumun geniş kesiminde yarattığı acıyı ben de paylaşıyorum. Eşi Ali Erdener Uysal'a, evladına, Babası Ufuk Çağa’ya, amcası Artun Çağa’ya da bu vesileyle sabırlar diliyorum. Ruhu şad olsun.'' sözleriyle taziyelerini iletti.

Lefkoşa Belediye başkanı Mehmet Harmancı, ''Lefkoşa en renkli isimlerinden birini daha genç yaşta kaybettik. Sevgili Ali Erdener Uysal’in eşi gazeteci abimiz Ufuk Çağa’nın kızı Feriha Uysal’ı çok zamansız kaybettik. 
Tüm ailesine, hukuk camiasına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim, nur içinde olsun.''
ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk Barolar Birliği:

''Çok değerli meslektaşımız Feriha Uysal'ın zamansız kaybı bizleri derinden sarmıştır. Ailesine, arkadaşlarına ve tüm camiamıza başsağlığı ve sabır dileriz.''

Lefkoşa Barosu:

''Çok sevdiğimiz değerli meslektaşımız Feriha Uysal’ı kaybettik. Çok üzgünüz. Yaslı ailesine, camiamıza başsağlığı ve sabır dileriz.''

FERİHA ÇAĞA UYSAL KİMDİR?

İlkokulu Şht.Ertuğrul, ardından BTMK ve  lisede ise TMK'ni bitiren Feriha Hanım, 16 yaşında Londra'ya giderek burada dünyanın en iyi araştırma üniversitelerinden biri olan Queen Mary'de Barrister & Law eğitimini tamamladı.

Okul dönemlerinde bale ve sporla ilgilendi.Ayrıca 3 yaşından itibaren ingilizce dersleri almaya başladı.Tuttuğunu koparan, ayağı yere sağlam basan başarılı bir avukat olarak biliniyor.

Ali Erdener Uysal ile evli, bir kız çocuğu annesiydi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar