Ataoğlu'ndan öğrencilere çevre dersi

16 Mayıs 2024

A
A

Osman Örek Meslek Lisesi’ndeki çevre seminerinde konuşan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, çevrenin önemi anlattı.

ZgotmplZ

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çevre Koruma Dairesi tarafından başlatılan çevre eğitimi sunumları kapsamında Osman Örek Meslek Lisesi’ndeki seminere katıldı.

Seminer, çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlendi ve atık piller, sıfır atık, çevrenin önemi, çevre kirliliği ve geri dönüşüm gibi konuları kapsadı.

Seminerde Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın, Osman Örek Meslek Lisesi müdürü ve öğretmenleri ile Çevre Koruma Dairesi personeli de hazır bulundu.

Bakan Ataoğlu, çevre koruma bilincinin artırılmasında eğitimin önemine dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda, okullarda çevre eğitimi dersinin müfredata dahil edildiğini belirtti.

Çevre bilincinin yayılması için gençlerin katkılarının kritik olduğunu vurgulayan Ataoğlu, gençlerin çevre konularında bilinçlenerek topluma liderlik edebileceğini söyledi. Gençlerin çevreye yönelik duyarlılıklarının farkındalık yaratmada en etkili yol olduğunu ifade etti.

Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü KKTC’de sembolik olarak kutlamayı hedeflediklerini ve bu konuda gençlerle birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Bu tür seminerler, çevre bilincinin artırılmasında önemli bir rol oynuyor ve gençlerin çevreye olan duyarlılıklarını artırarak topluma çevre konusunda bilinçli bireyler kazandırmayı amaçlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar