Akdeniz'de Ayrelli Festivali coşkusu başladı

6 Nisan 2024

Güncelleme: 6 Nisan 2024

A
A

8'inci Akdeniz Ayrelli Festivali, bugün ve yarın Akdeniz köy meydanında yapılıyor.

ZgotmplZ

Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi, Akdeniz Muhtarlığı ile Akdeniz Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü iş birliğinde düzenlenen 8'inci Akdeniz Ayrelli Festivali’nin açılış töreni bugün gerçekleştirildi.

Festivalin açılış töreni öncesinde, “Arkaik Yansımalar” ile Akdeniz Köy Kadın Kursu sergilerinin açılışları da yapıldı. 9’uncu Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında hayat bulan sergiler, Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi ev sahipliğinde ve Alashia Terracotta Sanat Topluluğu organizasyonunda gerçekleştiriliyor.

Festival her yıl ayrelli, kum zambağı ve caretta carettaların bölgedeki önemini göstermek ve halkın bilinçlendirmek için düzenleniyor.

KONUŞMALAR...

Festivalin açılış töreninde konuşan Akdeniz Köyü Muhtarı Murat Ced, tarih, kültür ve doğal mirasın bir arada bulunduğu Akdeniz Köyünde, festivalin  keyifli geçmesini diledi.

Lapta-Alsancak Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser de, festivalin amacının, tarihi doğal zenginlikler konusunda farkındalık yaratmak ve bölge tanıtımına katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Başbakan Ünal Üstel ise konuşmasında, Akdeniz’in tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle önemli bir bölge olduğunu belirtti ve festivalin hayat bulmasına kaktı koyanları kutladı. Üstel, Akdenizli gençler için bölgede spor sahasını hayata geçireceklerini, ayrıca Akdeniz Futbol Kulübü’nün yeniden liglere dönmesine öncülük edeceklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Vekili Zorlu Töre de, Akdeniz isminin çok kıymetli olduğunu Atatürk’ün hedef gösterdiği yer olarak ayrı bir kıymeti olduğunu vurguladı. Köyün güzelliklerine değinen Töre, üretimin arttırılması ve değerlerin korunması ile daha çok bilinir hale geleceğine inanç belirtti. Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumunun ülkede yapılmasının önemine işaret eden Başkan Töre, kültürel değerlerin varlığının bu sempozyumla gün ışığına çıkmasının kendilerini memnun ettiğini kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar