Aileler dikkat: Bakanlık Kinder'in "Maxi" yumurtalarını tedbiren toplatıyor

22 Nisan 2022

Güncelleme: 22 Nisan 2022

A
A

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de toplatılan "Kinder Schoko Bons" ürünün KKTC'ye ithal edilmediğini, piyasada bulunan "Kinder Surprise Maxi 100 gr" ürünün ise ihtiyati tedbir çerçevesinde satış noktalarından geri çekildiğini bildirdi.

ZgotmplZ

Türkiye'de salmonella vakaları nedeniyle Kinder markalı bazı ürünlerinin toplatılması kararının ardından Sağlık Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

Açıklamada, Türkiye'de toplatılan söz konusu ürün "Kinder Schoko Bons"un KKTC'ye hiç ithal edilmediği bildirildi.

Belçika menşeli "Kinder Surprise Maxi 100 gr" ürününün ise ihtiyati tedbir çerçevesinde piyasada mevcut satış noktalarından geri çekildiği kaydedildi.

Bakanlık açıklaması şöyle:

"Ülkemiz Duty Free mağzalarında satışa sunulan Kinder ürünleri Avrupa'dan ithal edilmekte olup şu anda KKTC tedarikçisinin elinde ürün bulunmamaktadır. Ülkemizde satışa sunulan Kinder ürünleri ise Türkiye Cumhuriyeti’nden ithal edilmektedir. Gıda maddeleri ile ilgili Avrupa Birliğinden yayınlanan ve ülkemizi de kapsayan herhangi bir geri çağırma bildirimi tarafımıza TC Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığı ile iletilmektedir. Hali hazırda Kinder ürünlerine ilişkin resmi kanaldan tarafımıza iletilmiş bir bildiri bulunmamaktadır. TC Tarım ve Orman Bakanlığının 21.04.2022 tarihinde yayınlamış olduğu kamuoyu duyurusunda yer alan ‘’Kinder Schoko Bons’’ ürünü ülkemize ithal edilmemiş olup piyasada bulunmamaktadır.

Tarafımıza iletilmiş bir bildiri bulunmamasına rağmen ,yaptığımız incelemeler doğrultusunda KKTC tedarikçisinin Kasım 2021 yılında ithal ettiği ve şu anda stoklarında bulunmayan Belçika menşeli tek ürün olan 'Kinder Surprise Maxi 100 gr' ürünü ihtiyati tedbir çerçevesinde piyasada mevcut satış noktalarından geri çekilmektedir. 'Kinder Surprise Maxi 100 gr' ürünü ile ilgili gelişmeler ve olası ek ürüne ilişkin yeni bir tespitin ortaya çıkması halinde  kamuoyuna bilgi verilecektir."

Sağlık Bakanlığı 8 Nisan'da yaptığı açıklamada,  markayla ilgili ülkede sorun olmadığını açıklamıştı.

TÜRKİYE "KINDER SCHOKO BONS"U TOPLAMA KARARI ALMIŞTI

Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği'nden yapılan bildirim üzerine ‘’Kinder Schoko Bons’’ ürününü toplatma kararı almıştı.

Avrupa'da birçok ülkede yayılan salmonella vakalarının kaynağı olarak işaret edilen Ferrero'nun Belçika'daki fabrikası geçici olarak mühürlenmiş ve bu fabrikadan gönderilen tüm Kinder ürünlerinin toplatılmasına karar verilmişti.

Güney Kıbrıs dahil Avrupa'daki çok sayıda ülkede Kinder markalı bazı ürünler toplatılmıştı.

* Salmonella adlı bir bakterinin neden olduğu "Salmonelloz" hastalığı, gıda zehirlenmesi dolayısıyla yaşanan ölümlerde önemli rol oynuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar