112 Hızır Servisi'nde personel sıkıntısı: Acil vakalara zamanında ve yeterli hizmet verilemiyor

25 Ocak 2024

A
A

KTAMS, 112 Hızır Servisi'nde mevcut personel sıkıntısı nedeniyle acil vakalara zamanında ve yeterli hizmet verilemediğini ileri sürerek, acilen paramedik personel ve ambulans şoförü istihdamı yapılması çağrısında bulundu.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kamusal sağlık hizmetleri içinde çok hayati bir yeri olan 112 Hızır Servisi'nde personel ve ambulans eksikliğinden dolayı sürekli sıkıntılar yaşandığını ileri sürdü.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan imzasıyla yapılan açıklamada, nüfus artış hızı karşısında ihtiyaçlara cevap veremeyen 112 Hızır Servis personelinin ağır ve acil vakalara yetişmek için olağanüstü çaba sarf ettiği belirtilerek, "Lefkoşa 112 Merkezi'nde hasta taşıma, sevk, hastaneler arası konsültasyon ve acil vakalara tek personelle gidilebilmektedir. Sadece alınan çağrı üzerine ağır vakalara iki personel ile gidilebilmektedir." denildi  

"ACİL VAKALARA ZAMANINDA VE YETERLİ HİZMET VERİLEMİYOR"

Açıklamada, personel eksikliği yanında ambulans sayısının az olması, var olan ambulansların da eski, bakımsız ve donanım açısından yetersiz olması nedeniyle acil vakalara zamanında ve yeterli hizmet verilemediğini kaydedilerek, "112 Hızır Serviste görev yapan personel artan iş yükü karşısında çağrılara yetişememenin verdiği üzüntü ve endişe nedeniyle psikolojik olarak kötü yönde etkilenmektedir. " ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, yetkililere şu çağrıda bulunuldu:

"Çok hayati bir görev ifa eden 112 Hızır Servisinin halkımıza zamanında ve yeterli hizmeti verebilmesi ve bu serviste görev yapan personelin de huzur  içinde görevlerini ifa edebilmeleri için acilen paramedik personel ve ambulans şoförü istihdamı yapılmalı, ambulans sayısı artırılmalı ve ambulanslar teknik donanım açısından geliştirilmelidir."
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar