10 yıldır faaliyete geçemeyen yaşam evine fidan dikildi

9 Mayıs 2024

A
A

10 yıldır faaliyete geçemeyen Demirhan'daki Engelsiz Yaşam Evi'nde fidan dikildi. 2014 yılında temeli atılan ve 2020 yılında inşaatı tamamlanan yaşam evinin tadilatı 4 ay sonra bitiyor.

ZgotmplZ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, "Benim de bir ağacım var, engelsiz yaşama kök salıyoruz" sloganıyla, Demirhan'daki Engelsiz Yaşam Evi'nde fidan dikildi.

Törende konuşmalar yapıldı ve ardından gençlerin katılımıyla fidanlar dikildi. Dikilen fidanlara özel gereksinimli gençlerin isimleri verildi.

2014 yılında temeli atılan ve 2020 yılında inşaatı tamamlanan Engelsiz Yaşam Evi, KKTC'de engelli bireylere 7/24 yatılı hizmet verecek ilk tesis olma özelliğini taşıyor.

Ancak 10 yıldır faaliyete geçemeyen tesis, 19 Nisan 2024 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Cemar Construction arasında imzalanan "Engelsiz Yaşam Evi Tamir ve Tadilat Yapım Projesi" çerçevesinde 120 iş günü içinde tamamlanacak.

Etkinlikte konuşan Planlama İnşaat Dairesi Müdürü Oğuz Akçay, iki etap olarak tamamlanan binanın şu anki ihaleyle, ağustos ayı ortalarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na teslim edilmesinin planlandığını belirtti. Proje mimarı Tunç Adanır ise, projenin uzun sürecinin ardından Bakan Gardiyanoğlu'nun göreve gelmesiyle birlikte hız kazandığını ve tesisin bir an önce tamamlanması için çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ise, tesisin uzun süreçten sonra tamamlanma aşamasına gelmesinin önemine vurgu yaparak, tesise çevre temizliği konusunda destek veren herkese teşekkür etti. Gardiyanoğlu, bölgedeki engelli gençlerle birlikte gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği ile Engelsiz Yaşam Evi'nin önemine dikkat çekti. Ayrıca, Engelsiz Yaşam Evi'nin ihale bedelini finanse eden Merkez Bankası yetkililerine teşekkür etti.

Gardiyanoğlu, haziran ayında Güneşköy 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi'nin de tadilat için ihale çıkacağını açıklayarak, "2024 yılını Sosyal Hizmet Yılı ilan ettik. Bu amaç doğrultusunda tüm gayretimizle çalışıyoruz." şeklinde konuştu. Etkinlikte, Engelsiz Yaşam Evi'ne dikilen fidanlara özel gereksinimli gençlerin adlarının verilmesi de önemli bir an olarak kaydedildi.

Etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Değirmenlik-Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit, Planlama İnşaat Dairesi Müdürü Oğuz Akçay, Engelsiz Yaşam Evi Projesi Mimarı Tunç Adanır ile Sosyal Hizmetler Dairesi'ne bağlı 18 yaş üstü rehabilitasyon merkezine devam eden özel gereksinimli gençler katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar