"Şampiyon Melekler Takımı Koruluğu" oluşturuldu

25 Mart 2023

Güncelleme: 26 Mart 2023

A
A

Güvercinlik Köyü’nde "Şampiyon Melekler Takımı Koruluğu" oluşturuldu, ağaç dikim etkinliği gerçekleştirildi.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği'nin katkıları, Beyarmudu Belediyesi ve Güvercinlik Köyü Muhtarlığı iş birliğinde Güvercinlik Köyü’nde "Şampiyon Melekler Takımı Koruluğu" oluşturuldu.

Oluşturulan koruluğun fidan dikimine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek ve bölge halkı katıldı.

Konuşmaların ardından oluşturulan Şampiyon Melekler Takımı Koruluğu'na fidanlar dikildi.

İlk fidanı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar dikerek, can suyu verdi.

KONUŞMALAR...

Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek fidan dikiminde yaptığı konuşmada, koruluğun Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkısıyla oluşturulduğunu, elçiliğin desteğiyle 20 milyon TL maliyetle bölgeye futbol sahası yaptırılacağını da belirterek, Feyzioğlu’na teşekkür etti.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da konuşmasında, büyük bir felaket yaşandığına vurgu yaparak, “Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir, Türk milleti necip bir millettir, el ele omuz omuza ayağa kalkacağız.” dedi.

Açıklamasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılan yatırımların devam edeceğine vurgu yapanFeyzioğlu, Derinya’da sosyal konut projesinin hayata geçeceğini dile getirdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ikameti olan herkesin sağlık sigortalarının online entegre olmasından sonra kimlik kartıyla kurul onayı olmaksızın Türkiye’de sağlık hizmeti alabileceğine vurgu yapan Feyzioğlu, yapılacak yatırımlarla da elektrik sorunun çözüleceğine işaret etti

Meclis Başkanı Zorlu Töre, ise “Anavatan Türkiye ile et tırnak gibiyiz depremde vatandaşlarımız, Şampiyon Meleklerimiz hayatlarını kaybetti, acılar iç içe girdi. Gönül gönüle vererek bu durumu da atlatacağız.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk Halkı’nın yaşadığı acının çok büyük olduğunu ve yaşadığı sürece bu acının kendisiyle birlikte olacağına vurgu yaptı. Yaraların hep birlikte sarılacağına inanç belirten, yapılan her yatırım, her icraatla kayıpların isimlerinin yaşatılacağının altını çizen Ersin Tatar, inşa edilecek Şampiyon Melekler Takımı Anıtı ve spor salonuyla isimlerinin bu topraklarda sonsuza dek yaşatılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı, hukuk sürecinin titizlikle takip edileceğinin ve davanın takipçisi olunacağının da altını çizdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar