STÖ'ler çam kese böceğine karşı seslerini duyurmak için eylem yaptı

1 Mart 2024

Güncelleme: 1 Mart 2024

A
A

Lefke'de, belediye, çevre platformu ve sivil toplum örgütleri bir araya gelerek, çam kese böceğine karşı mücadele edilmesi amacıyla eylem yaptı.

ZgotmplZ Facebook

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği ile Çevre Platformu işbirliğiyle, Lefke Belediyesi ve bölgedeki sivil toplum örgütlerinin desteğiyle, yetkilileri, ülkedeki ormanlık alanların korunması konusunda uyarmak ve özellikle çam kese böceklerine karşı mücadeleye çağırmak amacıyla eylem düzenlendi.

EBEDİ: ATILAN ADIMLAR 2022'DEN BERİ SONUÇ VERMEDİ

Lefke-Çamlıköy arasındaki ormanlık arazide düzenlenen eylemin açılış konuşmasını yapan Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği Başkanı Münevver Ebedi, ormanlarımıza sahip çıkmak için toplandıklarını belirterek, 2022 yılından beridir çam kese böceğiyle ilgili atılan adımların sonuç vermediğini ve bu konunun ivedilikle ele alınması gerektiğini kaydetti.

Orman Dairesi bütçesinde çam kese böceğiyle ilgili bir kaleme yer verilmediğini ifade eden Ebedi, biyolojik entegre mücadelesinin önemine vurgu yaptı. 

KAYA: BİYOLOJİK İLAÇLAMA ŞART

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da Lefke’nin kendine özel sorunlarının yanı sıra ülke genelini etkileyen çam kese böceğinden de olumsuz etkilendiğinin altını çizerek, bu böceğin artık salgın haline dönüştüğünü ve biyolojik ilaçlamanın şart olduğunu söyledi.

EYLEMDE SÖZ ALANLAR

Eyleme katılan Denizli-Gemikonağı Kalkındırma Derneği Başkanı Türkay Fotalı, Biyologlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Sarpten, Yeşil Barış Hareketi Yönetim Kurulu Üyesi İzlem Nizam, Gaziverenliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Enver Öztoprak, Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, Lefke Vakfı adına Vehit Nekibzade ile CTP Milletvekilleri Salahi Şahiner ve Biray Hamzaoğulları da söz alarak destek belirttiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar