Zülfü Livaneli'den Royal Albert Hall'da muhteşem konser

25 Kasım 2022

A
A

Zeki Müren, Sezen Aksu’dan sonra dünyanın sayılı konser salonlarından Royal Albert Hall’da sahne alan Livaneli, ünlü orkestra şefi Rengim Gökmen’in yönetimindeki Kraliyet Flarmoni Orkestrası eşliğinde unutulmaz bir konser verdi.

ZgotmplZ
Üç saati aşkın konserde Zülfü Livaneli sevilen parçalarını seslendirdi.
Fotoğraflar: Halil Yetkinlioğlu

Mihrişah Safa - Londra

Dünyanın sayılı konser salonlarından Londra’daki Royal Albert Hall, ünlü sanatçı, yazar, düşünür Zülfü Livaneli’nin konserine  ev sahipliği yaptı.

Eserleri çeşitli dillerde okunan dünyaca tanınan sanatçı Livaneli, Kraliyet Flarmoni Orkestrası eşliğinde Royal Albert Hall’un tarihi salonunda unutulmaz bir konser verdi.

Konserde, Livaneli’ye opera sanatçıları Zeynep Halvaşi, Görkem Ezgi Yıldırım ve Teyfik Rodos eşlik etti.

Bu yıl kuruluşunun 150’inci yılını kutlayan, Kraliçe Victoria’nın açtığı ünlü konser salonu, Zülfü Livaneli’nin konserini “Livaneli Efsanesi” olarak sundu.

Salonda bugüne kadar Shirley Bassey, Adele, Eric Clapton gibi dünyaca ünlü sanatçılar konser verdi. Muhammed Ali burada ringe çıktı. Winston Churchill, Albert Einstein bu salonda konuştu. Geleneksel Kraliyet Varyete şovları da burada düzenleniyor.

Zeki Müren, Sezen Aksu’dan sonra ünlü salonda konser veren üçüncü Türk sanatçı olan Zülfü Livaneli’nin konserini orkestra şefi Rengim Gökmen yönetti. 80’e yakın sanatçının yer aldığı dünyaca ünlü Royal Flarmoni orkestrası üç saati aşkın konserde Zülfü Livaneli’nin bestelerini seslendirdi.

Konserde, Livaneli’ye opera sanatçıları Zeynep Halvaşi, Görkem Ezgi Yıldırım ve Teyfik Rodos eşlik etti. Livaneli’nin kardeşi Ferhat Livaneli gitarıyla, Erdem Şimşek bağlama ve sazıyla orkestrada yer aldı.

Konseri orkestra şefi Rengim Gökmen yönetti.

Zülfü Livaneli’yi tanıtıcı bir filmin gösterildiği konserde üç opera sanatçısının seslendirdiği “Merhaba” adlı eseri ile ünlü sanatçı alkışlar arasında sahneye çıktı. Londra’ya 1974 yılından beri konser için geldiğini, en son konserini de 2019’da verdiğini belirten sanatçı, konser boyunca İngilizce konuşarak, bestelerini ve öykülerini anlattı. Konser salonunu dolduran binlerce kişi sanatçıya şarkılarda eşlik etti.

"Kaptan Corelli’nin Mandolini", "Kanatsız Kuşlar” gibi tanınmış romanların yazarı Louis Bernier, İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn, sanatçı çift Bergüzar Korel, Halit Ergenç ile Dr.Turhan Çömez de izleyiciler arasındaydı.

Sanatçı çift Bergüzar Korel ve Halit Ergenç dinleyiciler arasındaydı.

Türk izleyicilerin arasında bulunan çok sayıda yabancı dinleyici de konseri coşkuyla izledi. Tanınan eserleri “Leylim Ley", "Ey Özgürlük", "Güneş Topla Benim İçin", "Gün Olur", "Sürgün", "Yiğidim Aslanım” gibi bestelerini opera sanatçılarının da katılımıyla seslendiren Zülfü Livaneli’ye izleyiciler yoğun ilgi gösterdiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar