Zeki Çeler MYK'ya konuştu: Siyaseti bırakmış değilim

4 Ocak 2023

Güncelleme: 5 Ocak 2023

A
A

Yerel seçimlerde aday olduğu Girne'de belediye başkanlığı yarışını az bir farkla kaybeden Zeki Çeler, siyaset yapmayı sürdüreceğini açıkladı. Çeler, yakın zamanda düzenleyeceği basın toplantısıyla geniş bir değerlendirme yapacağını da belirtti.

ZgotmplZ Zeki Çeler Basın Ofisi

Deneyimli siyasetçi Zeki Çeler, siyasete devam edeceğini açıkladı.

25 Aralık 2022 tarihinde yapılan Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimi'nde bağımsız aday olduğu Girne'deki belediye başkanlığı yarışını az bir farkla kaybeden Çeler, 2 bin 982 oy ve yüzde 31.66 oy oranı elde etmişti.

Başkan seçilen Cumhuriyetçi Türk Partisi adayı Murat Şenkul 3 bin 231 oy ve yüzde 34.30'lük oy oranıyla ipi göğüslerken, iki dönem başkanlık yapan bağımsız aday Nidai Göngördü ise  3 bin 46 oy ve yüzde 32.34'lik oy oranıyla yarışı ikinci sırada tamamlamıştı.

MYK Haber'e sonuçlara ilişkin kısa bir değerlendirme yapan Zeki Çeler, seçimi kaybetmiş olmasına rağmen oluşan bu tablonun yarışın başa baş geçtiğini gösterdiğini ve sonucun büyük bir başarısızlık olarak değerlendirilmeyeceğini vurguladı.

Çıkan sonuçların yanı sıra ülke genelindeki vatandaşların bu süreçte kendisine gösterdikleri ilginin gözle görünür olduğunu belirten Çeler, siyaseti bırakmasını gerektirecek bir durumdan bahsedilemeyeceğini kaydetti.

Zeki Çeler, halk için mücadelesini sürdüreceğini vurgulayarak, çok yakın zamanda düzenleyeceği basın toplantısıyla geniş bir değerlendirme yapacağını da ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar