Yükseköğretim alanında "Kalite Güvence Ajansı" kurulacak

9 Mart 2023

A
A

İki gün sürecek "Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Çalıştayı" bu sabah başladı. Çalıştay sonucunda üniversitelerin akreditasyonu konusunda bir tüzük hazırlanacak ve bu kapsamda "Kalite Güvence Ajansı" kurulacak.

ZgotmplZ

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) iş birliğinde düzenlenen “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Çalıştayı” bu sabah Lefkoşa Golden Tulip Hotel’de başladı.

Çalıştayın açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti'nin Lefkoşa Büyükelçisi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar ve YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı yaptı.

“Yükseköğretimde Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Çalıştayı” bu sabah başladı.
ÇALIŞTAYIN HEDEFİ

İki gün sürecek çalıştayda, “YÖDAK kalite güvencesi, Akreditasyon Yönetmeliği taslağının iç kalite güvencesi sistemlerinin oluşturulması, koordine edilmesi, dış değerlendirmelerin yürütülmesi, program akreditasyonu süreçlerinin yönetilmesi ve kalite güvencesi kültürünün yaygınlaştırılması” hedefleniyor. 

KONUŞMALAR...

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eğitim sektörünün ülke için önemine işaret ederek, gelinen noktada sektörü büyütmenin ve güçlendirmenin, başlangıç noktasına göre daha kolay olduğunu ifade etti. Tatar bunun için çalışma görevinin herkese düştüğünü vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar

Yükseköğretimde kalitenin önemine işaret eden Türkiye Cumhuriyeti'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ise, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nun güçlendirilmesi, Anayasal yapıya kavuşturulması, yapısal reformlarla siyaset üstü ama siyasete ve bilime hesap verebilir hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da üniversitelerin temel yeterliliklerini tartışılır halden çıkarmak için YÖDAK ve YÖKAK’a büyük iş düştüğünü belirtti. Amacın Kıbrıs’ı bir öğrenci adası haline getirmek olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, kaliteden taviz vermeden yola devam etmek gerektiğini ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, bu çalıştaydan beklentilerinin YÖDAK’ın işlerini daha iyi ve daha hızlı yapması, YÖKAK’ın temel yeterlilikler konusunda çok hızlı hareket etmesi ve çalışma masalarından çıkacak sürecin devletle daha senkronize, tüm kurum kuruluşların bir araya geldiği, paydaşların daha katkı koyabildiği bir şekilde yürütülmesi olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar da sahip oldukları bilgi ve tecrübeyi YÖDAK ile paylaşma ve destekleme çabası içinde olacaklarını söyleyerek, kalite ve güvenliği artırma, KKTC’ye özgü kalite güvence sistemi geliştirme, kalitede sürdürülebilirliği artırma hedefinde oldukların ifade etti.

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı ise bugünkü çalıştay sonucunda üniversitelerin akreditasyonu konusunda bir tüzük hazırlanacağını, "Kalite Güvence Ajansı" kurulacağını belirten Avcı, sürece katkı koyan herkese teşekkür etti. 

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar