YPG/PKK, Gaziantep'te sivilleri hedef aldı: 3 kişi yaşamını yitirdi

21 Kasım 2022

Güncelleme: 21 Kasım 2022

A
A

Türkiye'de Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden 5 roket atıldı, saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti.

ZgotmplZ
Roketlerin isabet ettiği okul, ev ve TIR görüntülendi.
AA

Terör örgütü YPG/PKK üyeleri, Gaziantep'in Karkamış ilçesinde sivilleri hedef aldı.

Atılan 5 roket, Karkamış ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir TIR'a isabet etti.

Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Saldırının ardından alev alan TIR, bölgedeki itfaiye ekiplerince söndürüldü.

3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, Suriye'den terör örgütü mensuplarınca Gaziantep'in Karkamış ilçesine yönelik havan saldırısında 3 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Gaziantep Valisi Davut Gül de, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, terör örgütü tarafından Fırat'ın doğusundan Karkamış ilçe merkezine 5 havan-roket atıldığını belirtti.

TERÖR ÖRGÜTÜ DÜN DE ROKETLİ SALDIRILAR DÜZENLEMİŞTİ

Suriye'nin kuzeyinden terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca dün Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roket atılması sonucu 2 asker ve 6 polis yaralanmıştı.

Terör örgütü üyelerinin dün akşam saatlerinde Gaziantep'in Karkamış ilçesine attığı 4 roket ise boş alana isabet etmişti. 


Türkiye hafta sonu Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik  bölgelerine "Pençe-Kılıç Hava Harekâtı" düzenlemiş, toplam 89 hedefin imha edildiği harekatta, arasında terör örgütünün sözde yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar