YÖDAK ve üniversiteler için araştırma komitesi öneren Erhürman'a, Üstel'den destek geldi

12 Şubat 2024

Güncelleme: 12 Şubat 2024

A
A

KTSU'ya mali şube polisleri tarafından soruşturulma açılması ve 4 kişinin tutuklanması sonrası, CTP Genel Başkanı tufan Erhürman, araştırma komitesi kurulmasını önereceklerini açıkladı. Üstel ise Erhürman'ın önerisine destek verdi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yaklaşık 5 gün önce başlatılan polis soruşturmasında bugüne kadar toplam 4 kişi tutuklandı.

Üniversite, mali polis tarafından ''sahte belge ve sahtekarlıkla para temini'' suçlamasıyla soruşturma altına alındı.

Konu Meclis Genel Kurulu'nun bugünkü toplantısında gündeme geldi.

ERHÜRMAN ''ARAŞTIRMA KOMİTESİ'' KURULMASINI ÖNERDİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, üniversitelerle ilgili bir araştırma komitesi kurulmasını önereceklerini açıkladı.

Meclis Genel Kurulu’nda, konuyla ilgili konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Başkanı Tufan Erhürman, son zamanlarda üniversitelerle ilgili olumsuz gelişmeler yaşandığına işaret ederek, YÖDAK’ın bugünkü haliyle yeterli olmadığını kaydetti.

YÖDAK’ın varolan yetkileri ile yapabileceği işleri de son zamanlarda yapmadığını söyleyen Erhürman, bu konunun artık hasıraltına itilemeyeceğini vurguladı ve gelecek hafta YÖDAK ve üniversitelerin denetimi ile ilgili araştırma komitesi kurma önergesi sunacaklarını belirtti.

Üniversitelerin hem ekonomik açıdan hem de ülke itibarı açısından önemine değinen Erhürman, üniversite, öğretim üyesi ve öğrenci sayıları açısından yaşanan enflasyonun ciddi değer kaybı yarattığını anlattı.

Nitelikli eğitim için öğretim üyelerinin mali durumu ve iş yükü durumunun da ele alınması gerektiğini vurgulayan Erhürman, hükümete araştırma komitesini birlikte kurma ve hızlı sonuçlar alma çağrısında bulundu.

Erhürman'a yanıt vermek için Başbakan Ünal Üstel de söz aldı.

ÜSTEL OLUMLU KARŞILADI

Üstel, üniversitelerin kaliteli eğitim vermesi için ne gerekirse yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, Meclis’te YÖDAK ve üniversitelerin denetimi ile ilgili araştırma komitesi kurulması önerisini olumlu karşıladı.

3. ülkelerden ve Afrika’dan gelen öğrencilerin geçmişte vizesiz geldiğini anımsatan Üstel, “Biz TC ile de istişare ederek bir transit vize uygulaması ile süzgeçten geçirmeye başladık” dedi.

YÖDAK ve DAÜ ile ilgili söylediklerine yanıt vermek üzere söz alan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, YÖDAK’ın yasada kendisine verilen görevleri yapmak zorunda olduğunu söyledi ve YÖDAK’ın görevlerini neden yapamadığıyla ilgili bir araştırma komitesi kurulmasına olumlu baktığını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar