Yenicami Başkanı Safa: Biri şampiyon olur

25 Ağustos 2021

Güncelleme: 25 Ağustos 2021

A
A

Yenicami’de Ali Özmen Safa dönemi başladı. Safa, başkanlık sonrası ilk açıklamasını MYK Spor'a yaptı.

ZgotmplZ
Ali Özmen Safa ve yönetim kurulu üyeleri ilk toplantılarını gerçekleştirdi.
Ali Özmen Safa

Süper Lig ekiplerinden Yenicami Ağdelen Kulübü'nde (YAK) Ali Vehid’in istifası sonrasında yapılan Olağanüstü Genel Kurul’a tek aday olarak giren iş insanı Ali Özmen Safa, kulübün yeni başkanı oldu.

Ali Özmen Safa’nın yönetim kadrosunda şu isimler yer aldı:

Alihan Pehlivan, Ercan İbrahimoğlu, Ömer Mertbulut, Şenol Karayel, Bolkan Bardak, Çağkan Kabataş, Ulus Nasıroğlu, Ali Kemal Piyale, Erkan Arıklı, Hassan Vahib, Derviş Sönmez ve İsmail Eker.

Ali Özmen Safa ve yönetim kurulu üyeleri. 
İLK AÇIKLAMA MYK SPOR'A

YAK Başkanı Ali Özmen Safa, başkan seçilmesinin ardından ilk açıklamasını MYK Spor'a yaptı.

"1 YILLIĞINA GÖREVDEYİM"

"Bu yaşta kulüp başkanlığına soyunmak tabi ki büyük bir cesarettir." diyen Safa, başkan olmaya nasıl karar verdiğini şöyle anlattı:

"Ülkede 2 senedir futbol oynanmadı, mali sıkıntılar var, kulüplerin giderleri gelirlerinden fazla ve devletin de bir katkısı yok. 1960-62’de babam (İsmail Safa) kurucu başkanlığını üstlenmişti ve büyük başarılar elde edilmişti. İki hafta önce Yenicami Kulübü'nden babama bir ödül takdim edildi. Babamı hala düşündükleri gördüm ve bana da bu yönde bir teklifle geldikleri için kabul ettim. 1 sene için giriyorum. "

Safa, önceki başkan Ali Vehid'in sağlık sorunları nedeniyle ayrılık kararı aldığını da kaydetti.

"SİYASETE GİRME HEDEFİM YOK"

Ali Özmen Safa ayrıca, "Kimi başkanlar da siyasete girmek için bu yola girer. Ben en baştan belirteyim ki; siyasete girme niyetim yok." dedi.

Ali Özmen Safa, MYK Spor'a özel açıklamalarda bulundu.
"İŞ HAYATINDAKİ TECRÜBEMİ BURAYA TAŞIYACAĞIM"

Safa, kendisinden beklentileri ve hedeflerini de anlattı:

"Her şey maddi duruma bağlı. Futbol yönetiminde tecrübem yok ama iş bakımından büyük tecrübem vardır. Şirketi yönetmekle futbol kulübü yönetmek arasında bir fark yoktur. Bilmediğin işlere girdiğinde uzman getirirsin. Ben bir yatırım yapacaksam en kötü koşulları hesap ederim. Bu işe ilk girmeye karar verdiğimde geçen senenin bütçesini, gelir giderleri talep ettim.

1 sene için yapacaklarım sadece Yenicami’nin menfaatleri için değil bütün spor kulüplerinin menfaatine olmasını istiyorum. Bir yenilik, değişim olması lazım. Bu kulüpler böyle kalırsa daha da zor duruma düşebilir. Tek bir kişinin eline düşme durumunun olmaması lazım."

İş hayatındaki tecrübemi kulüp yönetimine taşımaya çalışacağım.

Aldığım mesuliyetin yükün farkındayım. Bilerek, hesaplı olrak giriyorum. Yönetim kurulu olarak başaracağımıza inandığımız, hedeflerimize elde edebileceğimiz için bu işe giriyoruz. Ona göre planlamalarımızı yaptık. Benim amacım 1 sene sonra Yenicami Kulübü’nü daha iyi bir şekilde gençlere teslim etmek."

Ali Özmen Safa, MYK Spor'a özel açıklamalarda bulundu.
74 ÖNCESİ RUHA DÖNÜŞ

YAK Başkanı Ali Özmen Safa, sporun gençler üzerindeki etkisi ve Kıbrıs Türkleri açısından tarihi önemine de vurgu yaptı:

"En büyük akademi Yenicami’de ve 300 çocuk var. Gençlere bir yatırım var orada. Gelişimleri için desteklenmeli. Spor kulüpleri Kıbrıs Türkü’nün 74’ten önce ayakta durmasına da büyük katkı verdi. Buralar herkesin ikinci bir ailesiydi, eviydi. Buna böyle bakmak lazım. Mesuliyeti sadece yöneticiler taşımamalı. Kıbrıs Türkü olarak, iş insanları ve herkes katkı koyacak. Tüm spor kulüpleri için de böyle."

"TABİİ Kİ ŞAMPİYONLUK İSTİYORUZ"

Sportif başarının da olmazsa olmaz olduğuna dikkat çeken Ali Özmen Safa, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tabii ki her takım şampiyon olmak ister. Ama biri şampiyon olur. Demek değil ki diğerleri başarısızdır. Hep beraber çalışmak lazım." 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar