Yenicami Başkanı Ali Özmen Safa istifa etti

18 Mayıs 2023

Güncelleme: 19 Mayıs 2023

A
A

Yenicami Ağdelen'de Ali Özmen Safa dönemi yaklaşık 2 yılın ardından sona erdi. Ağustos 2021'de kulüp başkanlığı görevini üstlenen Safa, istifasını uzun bir açıklamayla duyurdu.

ZgotmplZ Yenicami Ağdelen / Facebook

Haber Merkezi

Süper Lig ekiplerinden Yenicami Ağdelen Kulübü (YAK) Başkanı iş insanı Ali Özmen Safa, görevinden istifa etti.

Safa, Ali Vehid’in istifası sonrasında Ağustos 2021'de yapılan Olağanüstü Genel Kurul’a tek aday olarak girmiş ve YAK'ın yeni başkanı olmuştu.

Ali Özmen Safa ve yönetim kurulu üyeleri, Ağustos 2021'de ilk toplantılarını gerçekleştirmişti.

Ali Özmen Safa, bugün uzun bir istifa mektubu yayımlayarak aldığı kararı kamuoyuyla paylaştı.

Başkanlık görevine üstlenirken "mali disiplin" ve "sportif başarı" olarak iki hedef koyduğunu belirten Safa, gelinen noktada, enkaz olarak devraldığı kulübü şimdi yeni yönetime borçsuz bırakacağını ve Yenicami'yi tüm takım liglerinde daha iyi bir duruma yükselttiklerini belirtti.

Ocak ayında, sezon bitiminde görevi bırakıp, bayrağı yeni yönetime bırakma kararını bildirdiğini anımsatan Ali Özmen Safa, bununla birlikte yönetim olarak "yeni yönetim" ve "transfer" konularında son altı hafta içerisinde bazı yeni kararlar aldıklarını belirtti.

Başkanlığa talip çıkmazsa, kararını "devam etme" yönünde değiştirmeyi de kararlaştırdıklarını ifade eden Safa, takımdan gitmek isteyen Hascan'ın satılması dahil transfer konularında da bazı hususlara karar verildiğini anlattı.

"TEHDİT EDİLDİM"

Safa, Cemre Yıldızev'i de takımın başına getirme kararı alındığını ve bu doğrultuda Yıldızev'e teklifi yaptığını belirterek, Yenicami Kulübü camiasından Muhammed  Paşa'nın bu teklif nedeniyle kendisini tehdit ettiğini duyurdu.

Muhammed Paşa’nın kardeşi olan Derviş Paşa'nın da kendisini "yolsuzluk" iddiasıyla şikayet ettiğini söyleyen Ali Özmen Safa, istifa etmediği takdirde şahsını karalamaya yönelik basın beyanında bulunma tehdidinde de bulunduğunu açıkladı. Safa, hakkında sosyal medyada bu kapsamda çıkan iddiaları ise reddettiğini bildirdi, "Paşa ailesi tarafından tehdit ve şantaj ile karşı karşıya" olduğunu kaydetti.

Safa, gelinen bu noktada ve yaşanılan gelişmeler ışığında kulüp başkanlığından tamamen ayrılma kararı verdiğini duyurdu.​​​​​​  

2022/2023 Asbuzu U 16 Ligi'ni Yenicami şampiyon olarak tamamlamıştı.

Ali Özmen Safa'nın istifa açıklaması şöyle:

"İki yıl önce Yenicami Ağdelen Spor Kulübü’nden, Kulübün Yönetim Kurulu Başkanlığı için 2021 Ağustos ayında tarafıma yapılan teklif ve istek üzerine, kulübün kapanmasına gönlüm razı olmadığından, teklifi bir sezon on aylık bir süre ile Kulübün Başkanı olarak yürütmeyi kabul etmiş idim.

Kulüp başkanlığına geldiğim zaman, kulübün maddi durumu sıfırı tüketmiş bir noktada, borçlu, alacaklılar kapıda, en temel ihtiyaçlar giderilemez noktada, Ağustos ayı maaşları dahi ödenemeyecek durumda idi.

Göreve gelmiş olduğum andan itibaren hemen kolları sıvamış kısa sürede kulübün tüm maddi ihtiyaçlarını süratle karşılamış idim .

Tamamen kulübün menfaatine yönelik aldığım bazı kararlarda bazı görüş farklılıkları sebebi ile maddi manevi katkı koymaya çalıştığım halde takdir edilmediğimi gördüğümden 30.01.2023 tarihinde  Kulüp Başkanlığı görevini sezon sonu itibariyle bırakma kararı aldığımı, ve yönetim anlayışımı  eleştiren beğenmeyen hatta sosyal medyada da bunu dile getiren kişilere de yönetimi devralabilmeleri ve /veya bayrağı teslim edeceğim yeni yönetimi bulmaları için fırsat vermek üzere sezon sonunda ayrılacağımı bildirmiştim.  

31 Mayıs’ta bitecek olan sezon öncesi , yönetimi devralma noktasındaki belirsizlikler sebebi ile de geçtiğimiz hafta kulübün devamlılığının sağlanmasında mesuliyetim olduğunu hissettiğimi, ya birileri gelip sahip çıkar ya da  elini taşın altına koymaya hazır olanlara tüm yönetim otoritesi verilir demiştim.

Yenicami’ye geldiğimde iki hedef koymuştum. Mali sistem disiplin ve kontrol koymaktı kulübe. Yönetime geldiğim ilk andan kişisel hesabımdan sınırsız desteği sakınmadan verdim, Yenicami camiasının da takdirini aldım. Bu iki sene zarfında oyuncular, teknik heyet ve diğer esnaf ödemelerini hiç aksatmadan geciktirmeden zamanında ödedim. Şunu da belirtmem gerekir ki yönetimi devraldığımda tam bir enkaz ile karşılaştım. Şu anda ise düzenli yapılan yönetim kurulu toplantılarında ortaya konulduğu üzere kulübün dışarıya hiçbir borcunu bırakmadan yeni yönetime kulübü teslim edeceğiz. İkinci hedefimiz Yenicami’nin tüm takım liglerinde daha iyi bir duruma yükselmesi ile başarı elde etmekti. Bunu da yönetim olarak başardığımıza ben şahsen yürekten inanıyorum.  

A Takımı, Ben Yenicami Başkanı olduğum zaman tecrübeli futbolcuları satılmış olduğundan, geriye kalan genç bir takımdı. Sezonun ilk yarısı sonucunda 13. sırada küme düşme ihtimali düzeyindeydik. Bilindiği üzere sezonun 2. yarısında teknik antrenör Cemre’yi A1 takımının başına getirmiştim. Cemre ile aramızda yaptığımız taktik değerlendirmesi ile uzun top oyunu yerine kısa pas oyunu oynamanın bu genç ve tecrübesi az olan takıma daha uygun olacağı konusunda hem fikir olduk. Ve bilindiği gibi 2. yarıda takımımızın elde ettiği başarılar tüm futbol camiasının takdirini topladı. Maçların çoğunda galibiyet elde edip sezonu 4.sırada bitirdik. 2022-23 sezonunda Hasan Hocanın yönetiminde  5. sırada bitirdik.

U21 takımımız sezonun ikinci yarısında yeni antrenör Erkut  Hocanın yönetimde 15 maçın sadece iki maçını  kaybetti.

U16 takımızda Sezer Hocanın yönetiminde bilindiği gibi bu sene kupa şampiyonu oldular. 2023-2024 sezonunda A takımında oynayacak olan mevcut kadromuz ise 35‘i aşar. 2. hedefim olan takım başarısı adına elde ettiklerimizi şahsen ben başarı olarak kabul ediyorum. Buna kimsenin itirazı olacağını da düşünemiyorum. Bu iki sene zarfında gerek A Takımı, U16, U21, gerek akademi, tüm oyuncular, tüm takım hocalarımızın bana gösterdikleri saygı ve sevgiden benden duydukları memnuniyeti yürekten hissediyorum. Ayrıyeten şu anda akademide 200’den fazla oyuncu ve ailelerinin sevgi saygı ve takdirini aldığıma da inancım tamdır. Bu vesile ile herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum

Bu arada iki üç gün zarfında, kulüp başkanlığından ayrılacağımı duyan hakiki dürüst Yenicami camiasından bazıları şahsen bana ulaşarak 2 sene önce başkanlığı kabul etmemden, şahsım ve yönetimin başarılarından duydukları memnuniyeti ifade ettikleri için teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım. A takımı oyuncuları arasında da başkanlığım döneminde duydukları memnuniyeti ifade ederken yokluğumda kulüpte kalmak istemediklerini ve mümkünse kendilerini başka bir kulübe satılmaları talep ettiler.

Yönetim olarak son altı hafta içerisinde bazı yeni kararlar almıştık .

  1. Yeni Yönetim konusu; Yukarıdaki satırlarda da ifade ettiğim gibi Yenicami’nin  devamı mesuliyeti taşıyorduk, ya Başkanlığa yeni bir talip çıkar, çıkmaz ise mevcut yönetimden biri başkan olur ya da ben devam ederim. Her durumda da maddi manevi destek vereceğimi ifade etmiştim.
  2. Transfer konusu ; Son iki ay zarfında tecrübeli ve kıymetli oyuncumuz Hascan başka bir kulübe transfer olmak istediğini gerek şahsıma gerek yönetime defalarca söylemişti. Hascan’ın bir sene sonra bonservisinin serbest olacağı göze alınarak, istediği takıma satılması yönünde yönetim kararı alındı.  Ayrıyeten alınan başka bir karar ile Hascan’ın dışında hiçbir oyuncunun satılmamasına, ilk 20’ye giremeyecek olan oyuncuların kiralanmasına karar verildi. Hascan’ın satılması ve ilk 20 ye giremeyecek olan genç oyuncuların kiralanmasından sonra mali durumu gözden geçirerek uygun olması durumunda transfer pazarına girip takımı güçlendirmek amacı ile konu tekrar yönetimin gündemine getirilecekti.       

Kulübün maddi ihtiyaçlarını karşılamanın yanında  takımın sezon içerisinde  başarısı artırmaya yönelik alınması gereken kararlar vardır. Takımı en doğru şekilde yönetecek yöneticiler. Bu bağlamda bir sezon bu görevi yürütmüş ancak bazı maçlarda Yenicami Paşa Grubu taraftarlarınca zaman zaman haddini aşan eleştiri ve tezahüratlara karşılık görevinden  ayrılmış olan Cemre Hoca’yı takım oyuncuları arasında da gerekli görüşleri aldığımda düşünülenin aksine birlikte çalışmaktan memnuniyet duyulacağını öğrendim.

Takımın uyum içerisinde çalışmasının önemini bilen biri olarak da Cemre Hoca’ya tekrar görev almasını teklif ettim. Yapmış olduğum bu teklif duyumunu alan Yenicami Kulübü camiasından Muhammed  Paşa tarafından 15 Mayıs 2023’te telefon ile aranmak sureti ile tehdit edildim. Cemre Hoca’yı göreve tayin edersem akşam kulüp binasına gelip üç Paşa oyuncusunun bonservislerini bedava almak istedi. Veremeyeceğimi söylediğim zaman “Sen kim oluyorsun da bana böyle konuşuyorsun” dedi. İş hayatımda hiçbir zaman tehdide karşı taviz vermiş değilim. Üç Paşa oyuncusu kulübün bonservisli oyuncularıdır , bana karşı saygıda hiçbir zaman kusurları da olmamıştır. Kulübün başkanı olsam dahi bu oyuncuların bonservislerini ne benim ne yönetimin bedavaya verme hakkı yoktur.   Söz konusu üç  oyuncu Yenicami kulübünde  oynamak istemez ise yönetimce alınacak kararla bonservislerini satmak en doğru karar olacaktır.  

16 Mayıs 2023’te ise  As Başkanım Selan tarafından aldığım haber Muhammed Paşa’nın kardeşi olan Derviş Paşa beni Mali Polis, Futbol Federasyonu ve Kaymakama Yenicami Kulubü’nde  yolsuzluk iddiası ile şikayet edeceğini bildirdi. Ve nitekim ertesi gün gidip şikayetini ilgili mercilere yaptı. Ve malum istediğini elde edememiş olacak ki bu defa As Başkanımız Selan’a ulaşarak şantaj yaptı. Yaptığı şantaj Hascan’ın satışından alınan 50 bin £ ‘in kulübün kasasına koyarak istifa edip kulübü onlara teslim etmem. Bunu yapmadığım takdirde şahsımı karalamaya ve kamuoyunu önünde itibarımı zedeleme yönünde  basın beyanatı vereceği tehdidinde bulundu.  Nitekim bu çirkin ve asılsız iddialar bazı sosyal medyalarda yer aldı. Tamamını ret ediyorum. Asıl olan şu ki Paşa ailesi tarafından tehdit ve şantaj ile karşı karşıyayım.

Ben bilindiği üzere tarafıma yapılan teklif ile ve tamamen kişisel menfaatlerim için değil kulübe hizmet etmeye geldim. Kulüp için doğrusu ne ise onu yaptım. Yürekten inancım da odur ki yaptıklarım ve yaptıklarımız ile camianın takdirini kazandı, kazandık. Yenicami’nin devamı için on ay süreyi iki yıla çıkardım. Ve son yönetim kurulu toplantısında yine gerekirse her türlü maddi ve manevi desteği vermeye devam edebileceğimi ifade ettim.

Ancak gelinen bu noktada ve yaşanılan gelişmeler ışığında , Kulüp Başkanlığından tamamen ayrılma kararı vermiş bulunuyorum. Yönetim Kurulumuzda almış olduğumuz karar ile de en geç Haziran ayının ilk haftası olağanüstü Yönetim Kurulu yapıp mali raporu da sunarak yeni yönetime kulübü teslim etmek. Başkanlığım döneminde yönetimde yer alanlara bilhassa As Başkanımız Selan’a verdiği destekten ötürü ayrıyeten yürekten teşekkür ediyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar