Yasa sonrası öğretmenlere "kapı açık" çağrısı

31 Mayıs 2023

Güncelleme: 31 Mayıs 2023

A
A

Başbakan Üstel, E-Vize Tüzüğü’nün Bakanlar Kurulu’ndan geçtiğini duyurdu; eğitimin önemine vurgu yaparak, sıkıntıların ortadan kaldırılması için diyalog kapılarını sonuna kadar açtıklarını kaydetti.

ZgotmplZ

Bakanlar Kurulu bugün toplandı.

Başbakan Ünal Üstel, iki saat süren toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda öğretmen sendikalarının eylemlerini de ele aldıklarını duyurarak, eğitimin kesintisiz devam etmesi için diyalog kapılarını tamamen açtıklarını, tüm öğretmen sendikalarına kapılarının açık olduğunu vurguladı.

Deprem Denetim Komitesi’nin tüm kamu binalarının ve okullarının depreme karşı risk analizlerini yaptığını belirten Üstel, Müteahhitler Birliği ile güçlendirme ve yıkım için uzlaşıya vardıklarını, seçim yasaklarını sona erince protokol imzalayacaklarını kaydetti.

Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı, 29 Mayıs'ta Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda oy çokluğuyla kabul edilmiş, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından da 30 Mayıs'ta imzalanarak, Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Diğer yandan açıklamasında, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısından E-Vize Tüzüğü’nün geçtiğini de açıklayan Üstel, E-Vize otomasyon sisteminin devreye sokulması ile ülke güvenliğinin sağlanması ve kamu huzurunun korunması adına önemli bir projenin hayata geçeceğini belirtti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar