Ünlü ressam Mona Lisa tabloları ile cinsel ilşkiye giriyor

1 Mayıs 2022

Güncelleme: 1 Mayıs 2022

A
A

Uzun yıllar Mona Lisa tablosu üzerine çalışan İspanyol ressam Domingo Zapata, bir süre sonra Mona Lisa tablosuna aşık olduğunu her gece hayallerinde onunla ile cinsel ilişkiye girdiğini söyledi.

ZgotmplZ

İspanyol ressam Domingo Zapata, dünyadanın en ünlü resimlerinden biri olan ve bir camın arkasında saklanan Leonardo Da Vinci'nin çizdiği Mona Lisa tablosuna aşık olduğunu ve rüyalarında cinsel ilişkiye girdiğini açıkladı.

The Sun gazetesine konuşan, Domingo, Mona Lisa ile yaşadığı ilişkinin kendisini dünyanın önde gelen ressamlarından bir tanesi olma yolunu açtığını söyledi.

Çok heyecanlı olduğunu ve rüyalarının birçoğunun gerçekleştiğini belirten ressam, Da Vinci'nin Mona Liza'yı çizerken 48 yaşında tüm Avrupayı dolaştığını kendisinin de 47 yaşında olduğunu ve aynı heyecanı yaşadığını söyledi.

Amerika'da yaşayan Domingo, 15 yıldır Mona Lisa tabloları üzerine çalıştığını açıklarken "Onu o kadar çok hayal ediyorum ki onunla cinsel bir ilişkim var.  Onunla seks yapmasaydım uzun zaman önce onun üzerinde çalışmayı bırakırdım" şeklinde konuştu.

MONA LISA KİMDİR?

Mona Lisa (La Gioconda veya La Joconde olarak da bilinir), İtalya'nın Floransa şehrindeki Rönesans sırasında Leonardo da Vinci tarafından kavak bir pano üzerine Sfumato tekniği ile resmedilmiş 16. yüzyıl yağlı boya portresidir. 

Resim hâlen Paris'teki Louvre Müzesi'nde Francesco del Giocondo'nun karısı, Lisa Gherardini Portresi başlığı altında sergilenmektedir. Tabloda oturmuş bir kadın resmedilmiştir, kadının yüzünün kime ait olduğu hala gizemini korumaktadır. Yüz ifadesindeki belirsizlik, kompozisyonundaki anıtsallık, atmosferdeki ilginçlikler, tablo hakkındaki çalışmaları devam ettirmektedir. Bu tablo, geniş ölçüde tanındı; karikatürleri yapıldı, araştırıldı ve Louvre Müzesi'nin en önemli eserlerinden olarak düşünüldü.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar