Ulaştırma değil Maliye yetkilendirildi: Geçişlerde uygulanan deprem fonu yollara harcanacak

14 Şubat 2024

Güncelleme: 15 Şubat 2024

A
A

Kara geçiş kapılarından geçen her aracın sigorta poliçesine deprem ve doğal afet amacıyla ''ekstra ücret'' alınıyordu. Fonda biriken bu ücretler Ulaştırma Bakanlığı yerine Maliye Bakanlığı tarafından kara yolarının güçlendirilmesi için kullanılacak.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Kara geçiş kapılarından geçen araçların sigorta poliçe ücretlerine, ''Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım'' kapsamında fon uygulanıyordu.

Bugün alınan kararla sigorta poliçelerindeki kesinti devam edecek fakat, alınan ücretler kara yollarının güçlendirilmesi için kullanılacak.

Düzenleme, Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım amacıyla, Sigorta Hizmetleri (Düzenleme ve Denetim) Yasası kapsamında kara geçiş kapılarında poliçe düzenleme yetkisi bulunan Sigorta Şirketleri'ni kapsıyor.

Yasanın 30'uncu maddesinin 2'nci fıkrası uyarınca, sigorta yöneticisi tarafından kara geçiş kapılarında uygulanan tarifede, üç aylık poliçe için 10 Euro, altı ve on iki aylık poliçe için 20 Euro ilave ücret talep ediliyor.

Fonda biriken miktar, sigorta şirketi tarafından her ayın 15'ine Maliye Bakanlığı'nın hesabına yatırılması gerekiyor. 

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI YETKİSİZ BIRAKILDI

Alınan ücretler, Maliye Bakanlığı'nın kontrolünde karayollarının güçlendirilmesi, yolların bakımı ve güvenliği için kullanılacak. Bakanlık, gerek duyarsa Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile istişare edecek.

Bu durumda fonda biriken meblağı Ulaştırma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı onay vermeden kullanmayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar