Üç müracaatına rağmen "T" izni verilmedi: Hakkı olmayanlar aldı, biz alamadık, adil olun

26 Ocak 2024

Güncelleme: 26 Ocak 2024

A
A

Turizm sektörüne taşımacılık hizmeti veren Şevket Gezer, bugüne kadar "T" izni için yaptığı 3 başvurunun da işleme alınmadığını belirterek, “Çocuklarımı kimseye muhtaç etmek istemiyorum." dedi ve yetkililere adil olmaları çağrısı yaptı.

ZgotmplZ MYK

Ülke gündemini son dönemde meşgul eden taşımacılık izinleri, siyasetin olduğu kadar sektörün de gündeminde...

Başbakan Ünal Üstel, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayımlanan listelerin ardından söz konusu izinlerin iptal edildiğini açıklamıştı.

Siyasilere yakın kişilere izinlerin verildiği iddiaları ise yıllardır izin bekleyen sektör çalışanlarını isyan ettirdi.

O isimlerden biri de, uzun yıllardır turizm sektörüne taşımacılık hizmeti veren Şevket Gezer oldu. Gezer, bugüne kadar taşımacılık izni kiralayarak iş yaşamını devam ettiriyor.

Gezer, "T" izni olarak bilinen taşımacılık izni için yaptığı 3 başvurunun da işleme alınmadığını belirterek, gündeme taşınan son liste iddialarına tepki gösterdi. Şevket Gezer, “Çocuklarımı kimseye muhtaç etmek istemiyorum. Bu izni resmi ve rahat çalışabilmek için istiyoruz.” dedi.

MYK Haber'e içini döken Gezer, 1987’den bu yana yaşadığı KKTC için "Öz vatanımız oldu." derken, 1999’dan bu yana turizm sektöründe taşımacılık hizmeti verdiğini anlattı.

"HEP BAHANE..."

2017-2021 yılları arasında üç kez Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, İzin Kurulu’na taşımacılık izni başvurusunda bulunduğunu, tüm prosedürleri yerine getirmesine rağmen, İzin Kurulu’na her gittiğinde "kimseye izin verilmediği" yanıtı aldığını aktaran Gezer, "Her zaman aynı bahaneler 'İzin Kurulu toplanmadı, hükümet düştü, seçim geldi, vs.' söyleniyor." dedi.

"BU İŞLE ALAKASI OLMAYAN KİMSELERE İZİN VERİLİYOR BU İŞİ YAPAN İSE ALAMIYOR"

"Mecburuz çalışmaya. Resmi çalışmak istiyoruz, korsan çalışmamak için izin istiyoruz ve kimsenin hakkına girmek istemiyoruz. Yapan da var. Ama biz bu ülkeyi kendimize vatan kabul etmişsek, her şeyimiz kanuni olsun istiyoruz." diye sözlerini sürdüren Şevket Gezer, şöyle devam etti:

"İzin alanların olduğu duyumları aldık, yalanlanıyor ama biz görüyoruz. El altından, torpille, dayısı olan izni alıyor. Bu son dönemde çıkan listelerde dağıtılan izinler böyle, benim isyanım buna. Makamlar kalıcı, kişiler gidici. Yetkililerden adil şekilde davranmasını istiyoruz. Kimsenin hakkı yenmesin. Bu işle alakası olmayan kimselere izin veriliyor bu işi yapan ise alamıyor."

"İZİNLERİN İPTAL EDİLDİĞİNE İNANMIYORUM"

Şevket Gezer, listeler çıktıktan sonra bir devlet kurumuna gitmediğini belirterek, "Çok sinirliyim, çok da kızgınım. Benim gibi başka izinleri kullanarak çalışan çok kişi var. Herkes hakkını istiyor. Maalesef olmadı, olmayacak da." şeklinde konuştu.

Verilen izinlerin iptal edildiğine inanmadığını kaydeden Şevket Gezer, "Halkı susturmak için söylediler belki de. İptal ettiysen Resmi Gazete’ye de ver." dedi.

"9 ÇOCUĞUM İÇİN MÜCADELE VERİYORUM, HAKKIMIZI İSTİYORUZ"

Gezer, taleplerini şöyle anlattı:

"Yetkililerden adil olmalarını istiyorum. Biz ekmek için koşuyoruz, 9 çocuğum var, onların geçimini sağlamak için mücadele veriyorum. Devlet yöneticilerinden izin talebinde bulunan insanları araştırıp, herkesin hakkını vermelerini, adil davranmalarını istiyorum. 100 izni olana 50 izin daha verilmesin. Biz de alın terimizle vergimizi ödüyoruz. Çocuklarımı kimseye muhtaç etmek istemiyorum. Bu izni resmi ve rahat çalışabilmek için istiyoruz.

Devlet kurumlarına gidip, yetkilileri görmek isteğinizde bu mümkün olmuyor. Çünkü kişiliğine bakmıyorlar, biraz durumun iyi olsa seni baş tacı ederler, seni karşılarlar… Ama bizim gibi sıradan insanlar için bahane çok. Halkın sayesinde varsınız, o yüzden halka sahip çıkın, insanlara sahip çıkın, hak varsa da hakkını verin.

Bugüne kadar devletten maddi manevi hiçbir talepte bulunmadım. Gece gündüz çalışıyorum, çocuklarımı kimseye muhtaç etmek istemiyorum, izni bu yüzden talep ettik. Ama maalesef üç müracaatımıza rağmen hakkı olmayanlar aldı, biz alamadık."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar