Türkiye'de İngiliz turist rekoru

8 Kasım 2022

Güncelleme: 9 Kasım 2022

A
A

Türkiye’ye bu yıl rekor sayıda İngiliz turist gitti. Yıl sonu için belirlenen hedef 9 ayda aşıldı.

ZgotmplZ

İngiltere’den Türkiye’ye giden turist sayısı, bu yıl, kayıtların tutulmaya başlanmasından bu yana en yüksek sayıya ulaştı

Dün Londra’da kapılarını ziyaretçilerine açan, dünyanın dört bir yanından sektör temsilcilerini bir araya getiren 43’üncü Dünya Turizm Fuarı'na (World Travel Market-WTM) katılan Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İngiltere’den Türkiye’ye giden turist sayısının 3 milyona yaklaştığını açıkladı.

Ersoy, “2022’de İngiliz pazarına şimdiden büyük bir güvenimiz var. Bu sayılar sadece İngiltere’nin Türkiye açısından önemini değil, İngiliz ziyaretçiler için Türkiye’nin bir tatil güzergâhı olarak tüm yıl boyunca çekiciliğini gösteriyor.” dedi.

2.8 MİLYON İNGİLİZ TURİST, TÜRKİYE’DE TATİL YAPTI

Türkiye hükümetinin açıkladığı verilere göre bu yılın ilk dokuz ayında 2.8 milyon İngiliz turist, Türkiye’de tatil yaptı. Böylece 2022 için belirlenen 2.5 milyon hedefi aşılmış oldu.

Bakanlığın analizine göre bu yılki turist sayısı da rekor kırılan 2019’u geçecek. Bu yıl için belirlenen turist sayısı hedefi de 47 milyondan 50 milyona çıktı.

Fuarda 594 metrekarelik bir alanda tanıtımı yapılan Türkiye’den otel, seyahat acentesi ve seyahat birliklerinin de bulunduğu 63 farklı kuruluş yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar