Trump yeniden aday

AA - BBC, 16 Kasım 2022

A
A

Trump, ABD'deki 2024 Başkanlık seçimleri için adaylığını açıkladı.

ZgotmplZ

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024'teki Başkanlık seçimleri için adaylığını resmen duyurdu.

76 yaşındaki Trump, Florida'daki görkemli Mar-a-Lago konutunda Amerikan bayrağıyla kaplanmış gösterişli bir balo salonunda toplanan yüzlerce destekçisine "Amerika'nın geri dönüşü şimdi başlıyor." dedi.

Trump, üçüncü kez başkanlık yarışına katılmak için resmi evraklarını teslim ettikten birkaç dakika sonra, "Amerika'yı yeniden büyük ve şanlı yapmak için, bu gece ABD başkanlığına adaylığımı açıklıyorum." dedi.

Trump, bir saat süren hararetli konuşmasında ABD’nin 45'inci başkanı olarak elde ettiği başarıları övdü ve 2020'de kendisini mağlup eden Demokrat Joe Biden'a karşı sözlü yaylım ateşi açtı.

Donald Trump konuşmasında, iki yıl önce görevi, ABD’yi altın çağına hazır bir halde bıraktığını savundu, iktidarı döneminde ekonominin tarihte görülmemiş bir şekilde iyileştiğini, dış politikada Çin, Rusya, İran ve Kuzey Kore’nin ABD’ye, özellikle de kendisine saygı duyduğunu öne sürdü.

Trump, Joe Biden yönetimi altında ise ülkenin düşüşe geçtiğini öne sürerek, “Milyonlarca Amerikalı için Joe Biden yönetimindeki son iki yıl, acı, zorluk, kaygı ve umutsuzlukla dolu bir dönem oldu. ABD küçük düşürüldü, utandırıldı, zayıflatıldı.” şeklinde konuştu.

Donald Trump, 2017-2021 yılları arasında başkanlık yapmıştı.

2024 Başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçiler arasında birkaç olası aday konuşuluyor. Bu adayların aralarında en önemlisi ara seçimlerde yeniden zafer kazanan Florida Valisi Ron DeSantis olarak görülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar