Ticaret Odası "2023 boyunca bütün çalışanlara yüzde 100 prim desteği" istedi

4 Ocak 2023

A
A

Ticaret Odası, asgari ücretin kalıcı bir şekilde vergi dışı olması için yasal düzenleme yapılması ve sigorta prim desteğinin yıl boyunca, çalışan sayısına bağlı olmadan ve yüzde 100 oranında devam ettirilmesini istedi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Asgari Ücret Saptama Komisyonu'nun aldığı yeni kararlar değerlendirdi.

Komisyon dün aldığı kararla, 2023’ün ilk asgari ücretini 11 bin 800 net, 13 bin 563 brüt olarak onaylamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, ayrıca işletmelere 10 çalışana ve yüzde 50’ye kadar prim desteği sağlanacağını söylemişti. Komisyonun prim desteği tavsiye kararında son karar ise Bakanlar Kurulu'nda olacak.

KTTO yaptığı açıklamayla, asgari ücretin vergiden tam ve sürekli olarak muaf tutulmasını sağlayacak yasal düzenlemelerin yapılmasını işaret etti.

Oda, vergi matrahlarının asgari ücretin üzerinde maaş veya ücret verilmesini kolaylaştıracak şekilde düzenlenmesini de istedi. (Asgariye ücretliye ek vergi binmemesi için her artış döneminde vergi matrahlarının da yeni belirlenen brüt ücrete göre yapılandırılması gerekiyor.)

KTTO ayrıca sosyal sigorta prim desteğinin, işletmelerdeki istihdam sayısına bağlı olmadan, yüzde 100 oranında ve 2023 yılı boyunca geçerli olacak şekilde uygulanmasını talep etti.

Açıklamada, "Bu önlemler ekonomik aktivitelerin etkinlik kazanmasını, çalışanların bu aktiviteden daha yüksek bir pay almasını kolaylaştıracaktır. Odamız, bu önlemlerin uygulanmasını sağlamak için her türlü çalışmayı ve eylemi yapma kararlılığındadır.” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar