Thodex'in kurucusunun bankalardaki 31 milyon lirasına el konuldu

23 Nisan 2021

Güncelleme: 23 Nisan 2021

A
A

Soylu, Thodex'in kurucu Özer'in bankalardaki paralarına el konulduğunu açıkladı.

ZgotmplZ

Kripto borsası Thodex'in kurucu ve yöneticisi Fatih Faruk Özer'in Türkiye'deki bankalarda üç ayrı hesapta bulunan 31 milyon lirasına el konuldu.

Açıklama Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi.

Soylu, şunları söyledi:

“Şahsın Türkiye'deki bankalardaki 31 milyon lirasına el konuldu, parasının bulunduğu üç ayrı hesapta. Bu açıdan yine orayla ilgili söylemem gerekir, oraya girerken de bu kadar var mı yok mu bunu tespit edemeyiz ama zannediyorum 290 bin dolar civarında bir beyanda bulunmuş Arnavutluk'a girerken. Onu da oradan teyit ettik."

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, dün itibarıyla Thodex'in banka hesaplarına bloke koymuştu.

ARNAVUTLUK’TA OLDUĞU KESİNLEŞTİ

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in 20 Nisan Salı akşamı Türkiye’den kaçtığı ortaya çıkmış, havaalanında çekilen bir fotoğrafı Türk basınınca yayınlanmıştı.

Özer’in Arnavutluk ya da Tayland’a gittiği iddia edilmişti.

İçişleri Bakanlığı 22 Nisan’daki yazısıyla, Özer'in, İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk'taki Tiran Uluslararası Havalimanı'na gittiğini teyit etti.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

1994 Gebze doğumlu Faruk Fatih Özer'in, yatırımcıları 2 milyar dolar dolandırarak yurt dışına kaçtığına ilişkin haberler üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 22 Nisan'da soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı talebi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı başvuru sonucu, Uluslararası Polis Teşkilatı’nca (Interpol) Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldı.

Kırmızı bültenin Arnavutluk makamlarına ulaşmasının ardından Özer'in yakalanması ve iadesi için işlemler başlatıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci, ile telefonda görüştü ve Özer'in yakalanarak iade edilmesini istedi.

62 KİŞİ GÖZALTINDA

İçişleri Bakanı Soylu, savcılığın talimatı uyarınca soruşturma kapsamında 78 kişinin tespit edildiğini, savcılık talimatıyla gözaltı kararı çıkarıldığını ve şu ana kadar 62 kişinin yakalandığını kaydetti.

Haklarında gözaltı kararı olan 16 kişi de aranıyor.

Diğer yandan soruşturmaya gizlilik kararı getirildi.

Türk kripto borsası Thodex’te neler oluyor? başlıklı haberin detayı buraya eklenecek.
İkinci Thodex vakası mı? İşlem durduran Vebitcoin'in hesaplarına bloke kondu başlıklı haberin detayı buraya eklenecek.
NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin ilk global lisanslı kripto para borsası olan Thodex'in internet sitesine 20 Nisan Salı akşamı, 6 saat sürecek bakıma alındığı gerekçesiyle işlemlere kapatılmıştı.

21 Nisan Çarşamba sabahı ise sitede bu kez “yeni ortaklık nedeniyle devir işlemi yapılacağı” gerekçesiyle yaklaşık dört-beş iş günü işlemlerin durdurulacağını bildiren yeni bir açıklama yayınlanmıştı.

Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer’in 20 Nisan Salı günü yurt dışına kaçtığı belirlenmişti.

Yatırımları Thodex’te kalan ve tatmin edici açıklama alamayan kullanıcılar ise birbiri ardından bireysel ya da grup olarak avukatlar aracılığıyla farklı cumhuriyet savcılıklarına Faruk Fatih Özer hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan suç duyurusunda bulunmuştu.

Çok sayıda kişinin mağdur edildiği iddiası üzerine harekete geçen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Thodex hakkında resen soruşturma başlatılmıştı.

DHA, Thodex'teki cüzdanlarda yaklaşık 2 milyar dolarlık kripto para bulunduğu iddiasını aktarmıştı.

THODEX’İN İŞLEM HACMİ NE?

Faruk Fatih Özer tarafından 20 Eylül 2017'de kurulan Koineks Teknoloji A.Ş.’nin sahibi olduğu Thodex, geçen şubat ayında 400 bin kullanıcıya ulaştı. Bunların 391 bini ise fiilen alım-satım yapıyordu.

Thodex, Paribu ve BTCTürk’ün ardından Türkiye'de en çok kullanılan 3’üncü kripto para borsası.

Borsanın aylık işlem hacminin 8 ila 13 milyar dolar arasında değiştiğini belirtiliyor.

Kripto paraları ve borsalarını inceleyen Coin Market Cap'e göre Thodex'teki işlemlerin yüzde 52'sini Dogecoin alım satımı oluşturuyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar