Tekneyle adaya kaçak girmişler, evi Söylemez kiralamış: İşte mahkemeden detaylar...

13 Şubat 2022

Güncelleme: 14 Şubat 2022

A
A

Falyalı cinayeti soruşturması kapsamında dün tutuklanan iki kişinin "Söylemez" bağlantısı olduğu ortaya çıktı. Tahkikat memuru, mahkemeye çıkarılan iki zanlının kaldıkları evin Mustafa Söylemez tarafından kiralandığının tespit edildiğini aktardı.

ZgotmplZ

İş insanı Halil Falyalı cinayeti soruşturması kapsamında dün akşam tutuklanan iki kişi bugün geniş güvenlik önlemleri altında yargıç karşısına çıkarıldı.

Girne Kaza Mahkemesi'ndeki duruşmada, "teamüden adam öldürme", "kanunsuz ateşli silah", "patlayıcı madde kullanma, taşıma, tasarrufu", "kasti hasar" ve "meskun mahalde ateş açma" suçlamaları yöneltilen, kısa adları V.S. ve M.Ç. olduğu açıklanan iki zanlı hakkında 3'er gün ek tutukluluk kararı verildi.

İki zanlı dün akşam Alsancak'taki birlikte kaldıkları evde tutuklanmışlardı.

ADAYA KAÇAK GİRİLMİŞ... EVİ "SÖYLEMEZ" KİRALAMIŞ... SAHTE EHLİYETLE ARAÇ KİRALANMIŞ... 

Bugün mahkemede tahkikat memurunun soruşturmaya ilişkin verdiği bilgilere göre, son gelişmeler şöyle:

  • İki zanlının kaldıkları evde yapılan aramada, banyo küveti altından poşete sarılı halde 9 mm. bir silah ve bu silaha ait olduğu değerlendirilen 15 canlı mermi bulundu.
  • Zanlıların Antalya'nın Alanya ilçesinden KKTC'ye tekneyle kaçak girdikleri tespit edildi.
  • Alsancak'taki ev, Türkiye'de eş zamanlı yürütülen Halil Falyalı soruşturması kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez tarafından kiralandı.
  • Olayda kullanıldığı değerlendirilen kiralık araçlar "Gökhan Altınok" adına sahte Türkiye Cumhuriyeti ehliyeti ile kiralandı.
  • Araçları V.S., yine irtibat için kullanılan cep telefonlarını ise M.Ç. temin etti.
  • Telefonlar parmak izi incelemesine gönderildi.
  • Tabanca ise balistik incelemeye gönderildi.
  • İstanbul'da son gözaltılara ek olarak 1 kişi aranıyor.

SORUŞTURMADA SON DURUM

Saldırıya ilişkin, olay gecesi Ö.T., 10 Şubat günü de Y. G. kısa isimli iki kişi tutuklanmıştı. İki zanlı hakkında 11 Şubat'ta 6'şar gün ek tutukluluk kararı alınmıştı.

Diğer yandan Falyalı'nın korumalığını yaptıkları belirtilen iki isim de "kanunsuz ateşli silah", "patlayıcı madde kullanma, taşıma ve tasarruf" ile "meskun mahalde ateş açma" suçlamalarından tutuklandı ve haklarında 3'er gün ek tutukluluk kararı verildi.

KKTC'de iki koruma dışında soruşturma kapsamında "cinayet" suçlaması getirilen 4 tutuklu zanlı bulunuyor.

Türkiye'de ise, şu ana kadar cinayete ilişkin 6 kişi gözaltına alındı.

SÖYLEMEZ KARDEŞLER KİMDİR?

Söylemez Kardeşler, Muş’un ileri gelen ailelerindendir. Aile üyeleri arasında asker, polis ve avukat mesleği yapan kişiler de bulunuyor.

Söylemezler, kamuoyunda “Üniformalı Çete” olarak tanınıyor. Mehmet Emir Söylemez ailenin en büyüğü, lider konumunda.

GATA mezunudur, tabip üsteğmenken re’sen emekliye sevk edildi. Mehmet Faysal Söylemez ise malulen emekli hava astsubayıdır. Mustafa Söylemez, komiser rütbesindeyken müstafi sayılarak meslekten çıkarıldı. Mehmet Zait Söylemez ise Muş’ta avukatlık yaptı. Mehmet Sıddık komiser yardımcısıyken meslekten ihraç edildi.

Mustafa Söylemez
MUSTAFA SÖYLEMEZ KİMDİR?

Söylemez Kardeşler olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez 1990’lardan bu güne çok sayıda derin devlet bağlantılı olayla gündeme gelmişti.

1996'da Adana'da yaşanan bir silahlı çatışma sonrası 11 asker, 24 polis hakkında soruşturma açılmıştı. İddianamede Söylemez Kardeşler'in dönemin milletvekili ve aşiret lideri Sedat Bucak'a lav silahıyla saldırı planladığı, İstanbul Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinkaya'yı yine lav silahı ile öldürmeyi planladıkları iddia edilmişti.

Söylemez Kardeşler, dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve Sedat Bucak'ı kendilerine komplo kurmakla suçladı. Onların iddialarına göre Ağar ve Bucak, kardeşleri Emir Söylemez, Resul Söylemez ve şoförleri Ercan Akyol'un ölümünden sorumluydu.

Söylemez Kardeşler 1997 yılında tutuklandı. 2002 yılındaki Rahşan Ecevit affıyla dışarı çıktılar. 2 yıl sonra ise haklarında tekrar tutuklama kararı çıkarıldı. O sırada Irak'ın kuzeyinde, Erbil'de oldukları ardından Azerbaycan'a gittikleri tespit edildi. Haklarında kırmızı bülten olan Söylemez Kardeşler daha sonra Azerbaycan'dan Türkiye'ye iade edildiler.

FALYALI CİNAYETİ

Halil Falyalı'nın içinde bulunduğu araç, 8 Şubat akşamı Çatalköy'deki evine çok yakın bir noktada pusu kuran kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce otomatik silahlarla yaylım ateşine tutulmuştu. Şoförü Murat Demirtaş olay yerinde, Falyalı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Halil Falyalı’nın cenazesi, 10 Şubat günü Kumyalı Köy Kabristanlığı’nda toprağa verilmişti. 

Falyalı'nın şoförü Murat Demirtaş ise 11 Şubat'ta Ankara’da son yolculuğuna uğurlanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar