Tayland'da eşcinsel evlilikle ilgili ilk adım atıldı

16 Haziran 2022

Güncelleme: 16 Haziran 2022

A
A

Taylandlı milletvekilleri ülkede eşcinsel evliliklerin yasallaşması için ilk adımı attı.

ZgotmplZ

Tayland'da, parlamenterlerin eşcinsel evliliklerin yasallaşması yasasına verdiği ilk onay başkentte sevinç gösterileri ve kutlamalarla karşılandı. 

Parlamentonun alt kanadının oyladığı iki yasa ile eşcinsel evliliklere ve LGBTQ toplumunda medeni birlikteliklere izin yolunu açıyor. Yasa bu onayın ardından milletvekillerinden oluşan bir komite tarafından ayrıntılı biçimde incelenecek ve iki teklif haline getirilerek milletvekillerinin onayına sunulacak.

Tasarının yasalaşabilmesi için henüz bütün sürecin tamamlanmasına karşın parlamentodaki ilk onay küçük ama coşkulu bir grup aktivist tarafından parlamento binasının dışında gürültülü bir biçimde kutlandı. Kutlamalara katılanlar göz yaşı döktü, birbirine sarıldı ve gökkuşağı bayrakları salladı.

Katılımcılardan biri "Çok mutluyum ve sevinçliyim, bu Gurur ayında eşitlik isteyen ve yasa için oy veren miletvekilleri var ve bu iyi bir işaret" diye konuştu, ancak daha yolun başında olduklarının altını çizdi.

Nüfusun çoğunluğunun Budist olduğu, öte yandan göze çarpan büyüklükte bir LGBTQ toplumunun bulunduğu ülkede bu toplumlara yönelik hala büyük ayrımcı ve engelleyici uygulamalar sürüyor.

Evlilik konusunda bütün toplumlara eşitlik tanınması yaklaşık 16 yıl sonra başkent Bangkok'ta ilke defa düzenlenen Gurur kutlamalarında bu yılın temasını oluşturmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar