Tavuklu Patlıcan Pilavı

16 Mart 2022

Güncelleme: 16 Mart 2022

A
A

Pilavın bu halini hiç yemediniz... Sağlıklı ve farklı. Tavuklu patlıcan pilavı...

ZgotmplZ
MALZEMELER

½ kilo but şiş (tavuk)

6-7 adet patlıcan (Kıbrıs patlıcanı)

Kekik ,biberiye, tuz, zerdeçal, yeni bahar

1 baş soğan

Sıvı yağ

2 su bardağı pirinç

Su

HAZIRLANIŞI

Tavuklar kekik, biberiye ve 2 kaşık yağ ile yanmaz tavada pişirilir. Ayıklanıp yıkanan pirinçler tuzlu suda bekletilir.4 adet patlıcan alacalı soyulup uzunlamasına dilimlenir ve kızartılır. Geriye kalan patlıcanlarda alacalı soyulup küp küp doğranır ve onlarda kızartılır. 

Yanmaz derince bir tavanın dibine kızartılan tavuklar konur. Üzerine uzunlamasına kızarttığımız patlıcanlar tavanın ve tavukların üzerini kapatacak şekilde sıralanır. Bir tencereye biraz sıvı yağ konur.

İnce doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine suyu süzülmüş pirinçler eklenir ve 5 dakika sürekli karıştırılarak kavrulur. Küp şeklinde kızartılan patlıcanlar da ilave edilip karıştırılır. ilk olarak 2 bardak su pirinçlerin üzerine eklenir.

Tuz,zerdeçal ve yeni bahar ilave edilerek suyu çekinceye kadar kaynatılır.(Pilav yeterince pişmemiş olacak.) Pilav suyunu çekince tavuk ve patlıcanların üzerine dökülür. Üzerine tekrar bir bardak su daha döküp kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. Arada sırada suyunu çekip çekmediği kontrol edilir.

Eğer pirinç pişmemişse 1 fincan daha su dökülür. Pirincin pişip pişmediği sürekli kontrol edilir ve su ekleme işlemi pirinç pişinceye kadar devam eder. Pilavımız piştikten sonra düz bir tabağa ters çevrilerek servise sunulur.

Afiyet olsun!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar