Tatar'ın Osmaniye mesaisi yoğun geçiyor

27 Temmuz 2022

Güncelleme: 28 Temmuz 2022

A
A

Osmaniye'de bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, yaptığı ziyaretlerde, Türk askerinin Kıbrıs'taki varlığının önemine değindi.

ZgotmplZ
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Osmaniye temasları kapsamında 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Kışlası’nı ziyaret etti.

İki günlük Türkiye ziyaretinin ikinci gününde Mersin'den Osmaniye'ye geçen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yoğun bir program geçiriyor.

Tatar, Osmaniye temasları kapsamında önce Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şubesi’ni ziyaret etti. 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Osmaniyeli gazilerle toplu fotoğraf çektirdi.

Gazilerle bir araya gelen Tatar, Doğu Akdeniz’de gönderde iki ay yıldızlı bayrağın dalgalanmaya devam edeceğini vurguladı. Gazilere şükranlarını ileten Cumhurbaşkanı Tatar, “Sizler bizim için çok kıymetlisiniz, hiçbir zaman sizin hizmetlerinizi unutmadık, unutmayacağız.” dedi. Tatar, şehitlere de rahmet diledi.

Ersin Tatar, Osmaniye temasları kapsamında Osmaniye Kent Müzesi’nde yerel basın temsilcileriyle de bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,, yerel basınla sohbet toplantısında bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, “Biz Türk dünyasının Doğu Akdeniz’deki temsilcileriyiz.” diyen Tatar, Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin tam desteğiyle yeni siyaset izlendiğine vurgu yaptı. "Sıfır asker sıfır garantiyi” asla kabul etmeyeceklerini belirten Ersin Tatar, yeni siyasetin egemenlik eşitlik temelinde KKTC’nin yaşayabilmesi olduğunu vurgulayarak, varlığın garantisi ve teminatının Türkiye’nin garantörlüğü ve Türk askeri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, daha sonra 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Kışlası’nı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Kışlası’nda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tatar burada yaptığı açıklamada, Kıbrıs Barış Harekatı’nda Kıbrıs’a çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri 50’nci Piyade Alay Komutanı Halil İbrahim Karaoğlanoğlu’nun* şehit olduğunu ifade ederek, Halil İbrahim Karaoğlanoğlu’nun Kıbrıs’ta Karaoğlanoğlu Şehitliği’nde yattığın belirtti.

KKTC’nin 5’nci Cumhurbaşkanı olarak Osmaniye’yi ziyaretinin Halil İbrahim Karaoğlanoğlu’nun hatırası açısından önemini belirten Tatar, “Türk askeri, Kıbrıs’ta Türk halkının geleceği ve güvenliği için çok önemlidir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs şehidi Halil İbrahim Karaoğlanoğlu'nun büstü önünde anı fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, temasları kapsamında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde “Kıbrıs’ta Türklerin Varoluş Mücadelesi” konulu konferans verecek. Tatar, daha sonra Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fahri Doktora Töreni’ne katılacak. Ardından yurda dönecek.

* Halil İbrahim Karaoğlanoğlu, Kıbrıs Barış Harekâtı'nda Kıbrıs'a ilk çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri 50'nci Piyade Alayı'nın komutanıydı. Karaoğlanoğlu, harekâtın ikinci gününde 21 Temmuz 1974 tarihinde bir havan mermisi ile ağır yaralanarak, hayatını kaybetmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar