Tatar'dan "Türkler ağustos aylarını çok sever" mesajı

1 Ağustos 2022

Güncelleme: 1 Ağustos 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, "Türkler ağustos aylarında birçok zafer kazanmıştır ve Ağustos aylarını çok sever." dedi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, katıldığı mukavemet yol koşusu ödül töreninde 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı'nın önemine değindi.

Tatar, Türk ulusunun birçok zaferini ağustos aylarında kazandığını belirterek, Türklerin ağustos aylarını çok sevdiğini söyledi.

Kıbrıs Türkü'nün mukavemetçi ruhuyla, Türkiye ile var olan milli ve ulusal bağlarıyla bugünlere kadar geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de oynanmaya çalışılan oyunlar ve senaryolara karşı, Kıbrıs Türkü'nün Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteğiyle mücadelesini sürdürdüğünü aktardı.

Tatar, 2017’de Crans Montana’da Kıbrıs Türkü'nün maruz kaldığı baskının yine Türkiye’nin desteğiyle bertaraf edildiğini ifade ederek, birilerinin hem karada hem denizlerde Kıbrıs Türk halkının haklarını savunan Türkiye ile Kıbrıs Türkü'nün bağlarını bozmaya çalıştığını, fakat bunların tümünün başarısızlıkla sonuçlanacağını vurguladı.

Tatar, tüm şehitleri rahmet, gazileri de şükranla andığını sözlerine ekledi.

Kıbrıs’ın fethi ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşları münasebetiyle 1 Ağustos günü Toplumsal Direniş Bayramı olarak kutlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar