Tatar'dan Güney'e mesaj: Adil bir anlaşmadan yanayız

20 Temmuz 2022

Güncelleme: 20 Temmuz 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, "Kıbrıs Türk tarafı olarak Kıbrıs’ta müzakere yoluyla adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir anlaşmadan yanayız." dedi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Lefkoşa, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda düzenlenen törende konuşma yaptı.

Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın; kendi yurdunda sonsuza dek var ve hür olma mücadelesini kazanan Kıbrıs Türkü’nün Anavatan Türkiye ile omuz omuza, her türlü zorluğa göğüs gerebileceğinin en asil ispatı olduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, bugün Ukrayna’da yaşananlara bakıldığında Anavatan Türkiye’nin garantörlüğü ile Kıbrıs’ta Türk askeri varlığının ne kadar önemli olduğunun bir kez daha görüldüğünü vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, "Kıbrıs Türk tarafı olarak Kıbrıs’ta müzakere yoluyla adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir anlaşmadan yanayız." dedi.

Tatar,  çözüm önerisini, BM Genel Sekreteri’nin davetiyle Cenevre’de gerçekleşen gayri resmi 5 artı BM toplantısında sunduğunu ifade ederek, “Bu yeni bir dönemin başlangıcı olmuştur. İşte bu noktada başta BM ve AB olmak üzere diğer ülkelerden beklentimiz; müktesep eşitliğimizin gereği olarak Rum tarafını uyarmaları ve egemen eşitliğimiz ile eşit uluslararası statümüzü teyide zorlamalarıdır.” ifadelerini kullandı.

Tatar, konuşmasında, "KKTC en az Rum devleti kadar egemen ve meşrudur. Egemen eşitliğe ve eşit uluslararası statüye dayalı çözüm şekli, adamıza ve bölgemize iş birliği, refah ve istikrarı getirecektir." ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar