Tarhan Erdem hayatını kaybetti

9 Haziran 2022

A
A

Türkiye'de Konda Araştırma'nın kurucusu, siyasetçi, araştırmacı, yazar Tarhan Erdem hayatını kaybetti

ZgotmplZ

Konda Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin kurucusu, Türkiye eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve CHP eski Genel Sekreteri Tarhan Erdem, Muğla'nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında yaşamını yitirdi.

Bir süredir kalp rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen Erdem, durumunun ağırlaşması üzerine Ortakent Mahallesi'ndeki Acıbadem Bodrum Hastanesi'ne kaldırıldı.

Erdem, hastanenin yoğun bakım ünitesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Konda’nın Twitter hesabı üzerinden ölüm haberi “Başımız sağ olsun…” ifadeleriyle duyuruldu.

TARHAN ERDEM KİMDİR?

1933’te Bartın, Kurucaşile’de doğdu. 1959’da İTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nden mezun oldu. 1959-1995 arasında Türkiye Şeker Fabrikaları, Millî Savunma Bakanlığı altyapı tesisleri, Şişecam topluluğuna bağlı Cam Elyaf Sanayi A.Ş., Doğan Holding gibi farklı kurum ve kuruluşlarda proje ve kontrol mühendisliği, genel müdürlük ve genel koordinatörlük gibi görevlerde bulunduktan sonra 1987’de Konda Araştırma ve Danışmanlık şirketini kurdu.

Farklı dönemlerde Milliyet ve Radikal gazetelerinde köşe yazıları yazdı. Radikal gazetesinin yayımına son verilmesinin ardından köşe yazılarına T24’te devam etti.

1953’te kaydolduğu CHP’de belde yöneticiliğinden, genel sekreterliğe kadar bütün kademelerde çalıştı. Öğrenci dernekleri ve meslek odalarında yönetim kurulu üyeliği ve Türk Devrim Ocakları’nın genel başkanlığını da yaptı.

1977’te İstanbul milletvekili seçildi. 1977 Haziran ayında güvenoyu alamayan Bülent Ecevit hükümetinde sanayi ve teknoloji bakanıydı.

Erdem evli ve iki çocuk babasıydı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar