Taçoy'a göre uzmanlık gerektiren işlerde en az maaş 15 bin TL

10 Ağustos 2022

Güncelleme: 10 Ağustos 2022

A
A

Bakan Taçoy, gerçek anlamda asgari ücret alan işçi sayısının belirtilenden az olduğunu, prim yatırımlarının asgari üzerinden yatırılsa dahi uzmanlık gerektiren işlerde çalışan kişilerin net 15 bin TL aldığını savundu.

ZgotmplZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, çalışma yaşamı ve maaşlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BRT’de yayınlanan "Manşet Artı" programında sorularını yanıtlayan Taçoy, dövizdeki hareketlilik ve hayat pahalılığı sürdüğü sürece asgari ücretin hep tartışılacağını söyledi.

"130 BİN ÇALIŞANDAN 22 BİNİ ASGARİ ÜCRETLİ"

Hasan Taçoy, KKTC’de 130 bin çalışan olduğunu, bunun sadece 22 bininin KKTC çalışanı olarak asgari ücret aldığını da belirtti.

"AKTİF SİGORTASINI YATIRMAYAN YÜZDE 40"

Yüzde 40’a yakın aktif sigortasını yatırmayan kesim bulunduğunu tespit ettiklerini vurgulayan Bakan Taçoy, bu çerçevede kayıt altına alma adına çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Açlık sınırı ile ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Taçoy, açlık sınırı denilirken bunun bir kişi mi yoksa 4 kişi için mi olduğunun belirtilmediğini söyledi.

"UZMANLIK GEREKTİREN İŞLERDE ÇALIŞAN KİŞİLER NET 15 BİN TL ALIYOR"

Bakan Taçoy, gerçek anlamda asgari ücret alan işçi sayısının belirtilenden az olduğunu, prim yatırımlarının asgari üzerinden yatırılsa dahi uzmanlık gerektiren işlerde çalışan kişilerin net 15 bin TL aldığını kaydetti.

İhtiyat Sandığı'nın maddi gücü en yüksek olan kurum olmasına rağmen temmuz maaşları için uygulamaya giren artışın ardından 70 milyon TL overdraft (eksi bakiye) oluştuğunu ifade eden, bakan Taçoy, Sosyal Sigortalar'da eylül ayında aylık bilançoyu artı olarak kapatmayı hedeflediklerini anlattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar