Taçoy: Asgari ücret makul bir rakamla değişecek

22 Aralık 2022

Güncelleme: 23 Aralık 2022

A
A

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Taçoy asgari ücretin makul bir rakamla değişeceğini duyurdu.

ZgotmplZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bugünkü toplantısının olumlu bir havada geçtiğini belirterek, “Asgari ücret makul bir rakamda değişecek” dedi.

Kıbrıs Postası TV'de konuşan Taçoy, “Herkes kendi görüşlerini beyan etti. Biz seçim öncesi olması nedeniyle fazla müdahil olmak istemedik. Görüşlerimizi ortaya koyduk.“Rakamların ne olduğunu önümüzdeki hafta ortaya koyacağız. Bizim arzumuz sürecin ikinci toplantıda tamamlanmasıdır” dedi.

Taçoy, “Bugünkü uzlaşı, ‘gizlilik’ uzlaşızıdır” ifadelerini kullanarak, önümüzdeki hafta yeniden bir araya geleceklerini kaydetti.

Bakan Taçoy, hem işveren hem de işçi tarafının iyi niyetli olduğunun da altını çizdi.

Tarafların şu anki duruşlarının çok uzak olduğuna işaret eden Taçoy, “Piyasanın gerçeği, bizim gördüğümüz gerçekler ise oldukça farklı. Bizim kriterlerimiz sadece hayat pahalılığı değil” dedi.

Taçoy, asgari ücret konusunda son kararı Bakanlar Kurulu’nun vereceğini ifade ederek, kendisinin kurula gerekli tüm bilgileri sunacağını söyledi.

Maliye Bakanlığı’nın son altı aya yönelik hayat pahalılığı hesaplamasının yüzde 32 olduğuna işaret eden Taçoy, bunun vatandaşa yansımasının ve alım gücünün yükselmesinin önemli olduğunu kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar