Sucuoğlu'ndan açıklama: Geri adım yok, Cumhurbaşkanı Tatar'ın kararını bekliyoruz...

19 Nisan 2022

Güncelleme: 20 Nisan 2022

A
A

Hükümetin, Maliye Bakanı Atun'u görevden almak istemesiyle ülkede adeta siyasi kriz yaşanıyor. UBP Genel Merkezi'nde MYK üyeleri yaşanan gelişmeleri değerlendirerek Sucuoğlu'na tam destek verdi. İşte yaşanan tüm gelişmeler...

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun, Maliye Bakanı Sunat Atun'un istifasını onaylamayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a hükümetin istifasını sunması, ülke siyasetini hareketlendirdi.

Bugün Başbakan Faiz Sucuoğlu, Maliye Bakanı Sunat Atun’u görevden alma yazısını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a göndermiş, fakat Tatar onaylamayarak zaman istemişti.

Koalisyon ortağı YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da Sucuoğlu'na destek vererek, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir görüşme gerçekleştirdi.

UBP'DE HAREKETLİ ANLAR...

Baş döndüren bu gelişimlerin ardından Ulusal Birlik Partisi Genel Merkezi bir anda partililerin akınına uğradı.

Bir süre sonra Başbakan Faiz Sucuoğlu alkışlar eşliğinde parti binasına girdi.

Saat 22.00'de toplantıya başlayan Parti MYK'sı yaşanan gelişmeleri yaklaşık 2 saat boyunca değerlendirdi.

Ayrıca aralarında milletvekillerinin de olduğu çok sayıda partili genel merkez önünde bekledi.

SUCUOĞLU: PARTİ DİSİPLİNİ SAĞLANMALI...

Toplantı sonrası açıklama yapan Sucuoğlu, partideki disiplini işaret ederek Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın kararını beklediklerini belirtti.

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Tatar'a sunulan Sunat Atun'un görevden alınması veya hükümetin istifası önerilerinin geçerli olduğunun altını çizdi. 

Sucuoğlu, “UBP bir bütündür ufak tefek anlaşmazlıklar olabilir ancak disiplin şarttır. UBP’ye ciddi boyutta zarar verecek hatalar yapan arkadaşlarımız uyarılır” dedi.

Disiplin kurulunun nasıl işleyeceğine yönelik net bir bilgi vermekten kaçınan Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı Tatar'ın vereceği kararı bekleyeceklerini söyledi. 

Sucuoğlu, “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın alacağı kararı görelim. Bugün saat 11.00 gibi diğer ortaklarımızla görüştük ve yazılı olarak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a bildirdik. Saat 16.00 ile 16.30’a kadar cevap bekledik, ancak alamadık. Her iki kararın da geri alınması söz konusu değildir. Her iki kararımızı da yazılı olarak Cumhurbaşkanı'na ilettik. Halen cevap alamadık” diye konuştu. Başbakan Sucuoğlu, iftar yemeğinde Cumhurbaşkanı tatar ile birlikte olduklarını fakat bir konuşma gerçekleşmediğini de belirtti.

Sucuoğlu, "Kararlarımızda geri adım yoktur. Ne olursa olsun her türlü bedel ödemeye hazırız." dedi. 

UBP MYK'dan ise şu açıklama yapılarak Sucuoğlu'na destek verildi:

Ulusal Birlik Partisi olarak son siyasal gelişmelerin değerlendirildiği genişletilmiş MYK toplantısına bakanlar, milletvekilleri, MYK üyeleri ve ilçe başkanlarını katıldı. Toplantı sonucunda Genel Başkan ve Başbakan Dr. Faiz Sucuoğlu’na oy birliği ile tam destek verilmiş ve Genel Başkanın önderliğinde birlik ve beraberlik bir kez daha vurgulanmıştır. Hatırlanacağı üzere partililerimizin teveccühü ile Dr. Faiz Sucuoğlu %60 oy oranıyla Genel Başkan seçilmiştir. Partinin başında milletvekilliği erken genel seçimini yaşamış ve hep birlikte 24 milletvekili ile seçim zaferi kazanmıştır. Halkımızın iradesi ile hükümeti oluşturmuştur.
Başbakanın vizyonuna uyum sağlama konusunda zorlanan arkadaşımızın görevden alınması iradesine tam destek verilmiştir.
Cumhurbaşkanlığına sunulan iradenin ivedi bir şekilde değerlendirilmesini bekliyoruz.”

HASİPOĞLU: UBP'NİN İÇ MESELESİDİR...

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, UBP Genel Merkezi önünde Gıynık'a yaptığı açıklamada “şu anda bir hükümet krizi var. Cumhurbaşkanının verdiği kararın ardından yol haritası belirlenecek” dedi.

Hasipoğlu, “Alternatifleri değerlendireceğiz. Önceliğimiz bu sürecin uzun sürmemesidir. Bu bir hükümet krizidir ama aynı zamanda UBP’nin iç meselesidir. Bu süreci çok hızlı atlatmalıyız. UBP tecbrübesiyle bu süreci de atlatacaktır” ifadelerini kullandı.

AMCAOĞLU: GÖREVDEN KAÇMAYIZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Olgun Amcaoğlu, Kıbrıs Postası'nın canlı yayına katılarak yaşananları değerlendirdi.

Amcaoğlu, toplantıda gelişmeleri konuşacaklarını ifade ederek, “İstişare edeceğiz, bir karar üreteceğiz” dedi.

Olgun Amcaoğlu, Maliye Bakanı Sunat Atun'un görevden alınıp, kendisinin atanacağı yönündeki iddialar hakkında  “Elbette görevden kaçmayız. Takdir Sayın Başbakanımızındır ancak sorumluluk bilinciyle hareket edip, görevi kabul ederiz. Kısmet...” dedi.

Maliye kökenli olan Amcaoğlu, önceki hükümetlerde Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı görevlerinde bulunmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar