Sucuoğlu, "YDP ve DP ile tekrar muhatap olmam" dedi

6 Mayıs 2022

Güncelleme: 6 Mayıs 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile yeni hükümetin oluşumuna yönelik yaptıkları görüşme sonrasında açıklama yapan UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, hükümeti bozan ortaklarla görüşmeyeceğini açıkladı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la görüşen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, hükümetten çekilen ortakları DP ile YDP’ye tekrar gitmeyeceğini bunun doğru bir yaklaşım olmadığını açıkladı.

Sucuoğlu, “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hafta sonu değerlendirme yapıp Pazartesi ya da en geç Salı görevlendirme ya da belli partilerle tekrardan görüşme yapacağını söyledi. Pazartesini bekleyeceğiz. Dün HP ve CTP ile genel bir toplantı yaptık hükümet kurma ya da bozma ya da erken seçim konuşmadık. Genel bir değerlendirme yaptık” dedi.

“MUHATTAP OLMAM…”

Sucuoğlu, ‘7 günlük sürede ne değiştiğine yönelik soru üzerine ise “Herhangi bir şey değişmedi. Cumhurbaşkanı değerlendirme ve görevlendirme yapacak. Görüş alışverişi yapıldı. Kendi düşüncelerimizi aktardık. Bizim bir denememiz oldu. Hükümet programımız okundu. Güvenoyu oylaması sırasında iki parti MYK toplantıları sonucunda geri durmayı tercih etti. Dostluk her zaman baki ama kendi duruşumuz gereği bu iki partiye gidip, koalisyon ortaklığını konuşmam doğru olmaz. Muhatap olmam kendi değerlerime ters düşer” değerlendirmesini yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar