Sucuoğlu Türkiye'den davet aldı: 'İki paralık adam, yalan haber yapıyor'

8 Mart 2022

Güncelleme: 9 Mart 2022

A
A

Başbakan Sucuoğlu yalan haberlere ''iki paralık adam yalan yapar yapıyor, dün utanmadan yanıma geldi'' sözleriyle tepki gösterdi. Sucuoğlu İkinci Antalya Diplomasi Forumu'na davetli olduğunu da açıkladı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Türkiye'nin ev sahipliğinde İkinci Antalya Diplomasi Forumu, 11-13 Mart tarihlerinde düzenleniyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilecek forumda devlet ve hükümet başkanları, bakanlar, diplomatlar, iş dünyası liderleri, akademisyenler ile düşünce kuruluşları mensuplarını bir araya gelecek.

2 binden fazla kişinin davet edildiği uluslararası 2. Antalya Diplomasi Forumu’na KKTC’den de davetliler olacak.

Davetliler arasında eski Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu bulunurken, yeni Dışişleri Bakanı Hasan Taçoy bulunmuyor.

Bakan Taçoy davet edilmediğini MYK Haber'e açıklama yaparak doğruladı.

Ayrıca forma, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ile Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu da katılıyor.

SUCUOĞLU KATILIYOR

Taçoy'un haricinde Başbakan Sucuoğlu'nun da Türkiye'den davet almadığı yönünde haberler çıkmıştı.

Bu haberleri Başbakan Sucuoğlu kesin bir dille yalanlayarak Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından 2. Antalya Diplomasi Forumu’na 10 Şubat tarihinde davet edildiğini açıkladı. Sucuoğlu bu davete katılacağını da belirtti.

“2 PARALIK ADAM, SENİN HADDİNE Mİ?”

Kanal T'de canlı yayınlanan bir programa konuk olarak konuşan Başbakan Sucuoğlu, “Bu dedikodulardan bıktık. Belli kişiler, gerginlik yaratmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Yalanları düzeltmekten usandık” ifadelerini kullandı.

Sucuoğlu, “Bazı insanlar bu yalanlara inanıyor. Hangi yalanı açıklayacağım? Kıbrıs, yalanlar rüzgarı oldu. İnsanlar yalan üzerine yalan katıyor. Bunlara ihtiyaç var mı? Basınımız acınacak duruma düştü. Kim olduğunu da biliyorum. Dün utanmadan Meclise geldi. İki paralık adam! Senin haddine mi? Senin hayatın yalan haberlerle dolu. Kıbrıs Türkü, Kıbrıs basını ne hallere düşmüş. Acınacak bir durum. Basıncılık bu değil, ipini koparan basıncı” diye konuştu.

BAKAN SORUNU YOK...

Türkiye Cumhuriyeti tarafından yei göreve gelen Hasan Taçoy'un yerine, eski Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun yeniden bakan olmasının istendiği şeklindeki haberlerin de yalan olduğunu belirten Başbakan Faiz Sucuoğlu, “Tahsin Bey çok değerli bir insan. Ben politikaya girdiğimde kendisi UBP’nin başındaydı. Daha sonra ayrılmış başka bir parti kurmuştu. Ama dostluğumuz devam etti. Türkiye isim bazında iş yapacak bir devlet değildir. Politikalar elbette Anavatan için önemlidir ama kişiler üzerinde bunu yapmaz” diye konuştu.

UKRAYNA, TÜRKİYE VE RUSYA ARASINDA ÜÇLÜ ZİRVE

Ayrıca 2. Antalya Diplomasi Forumu Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarıyla üçlü formatta Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş için tarihi bir zirveye ev sahipliği yapacak. Bu tarihi zirve nedeniyle dünya kamuoyunun gözü kulağı formda olacak.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar