Söylemez GPS'i hesap edememiş: İşte polisten son bilgiler...

17 Şubat 2022

Güncelleme: 18 Şubat 2022

A
A

Falyalı cinayeti soruşturmasının İstanbul ayağında gözaltında bulunan Mustafa Söylemez'in saldırı sonrası GPS’li (yer belirleme sistemi) bir kiralık araca binerek Ercan'a gittiği ortaya çıktı.

ZgotmplZ

Halil Falyalı cinayeti soruşturmasının İstanbul ayağında gözaltında bulunan "Söylemez Kardeşler" olarak anılan suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez'in olayla ilgili bağlantısı netlik kazanmaya başladı.

Zanlı Ö.T.'nin çıkarıldığı Girne Kaza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tahkikatı yürüten polis müfettişi Murat Bayram, Mustafa Söylemez’in olay yerinden kaçarken araç değiştirdiğinin tespit edildiğini aktardı. Bayram, Söylemez’in GPS’li (yer belirleme sistemi) bir kiralık araca binerek Ercan Havaalanı'na gittiğini bildirdi.

Polis müfettişi, dün diğer tutuklu zanlılar V.S. ve M.Ç.'nin çıkarıldığı mahkeme sırasında, Mustafa Söylemez'in olay yerinden Doğanköy bölgesine doğru kaçarken dere yatağı kenarında durarak giydiği montu ve ayakkabılarının bulunarak, emare olarak alındığını söylemişti.

Müfettiş Bayram, bugün mahkemede, Söylemez’e ait mont ve ayakkabıların GPS incelemesinde Doğanköy'de duraksadığının belirlenmesi üzerine tespit edildiğini açıkladı.

Mustafa Söylemez, 9 Şubat'ta soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınmıştı.

Soruşturmada, bugüne kadar 2'si cinayet suçlaması getirilmeyen Falyalı'nın korumaları olmak üzere 6'sı KKTC'de, 6'sı da Türkiye'de olmak üzere toplam 12 kişi tutuklandı.

Falyalı ailesi ile iş yaptığı öne sürülen ve Ö.T. ile birlikte adaya geldiği belirlenen Y.G. isimli kişi, 10 Şubat'ta tutuklanmış, olayla bağlantısı olmadığı gerekçesiyle 15 Şubat'ta ise serbest bırakılmıştı.

SÖYLEMEZ KARDEŞLER KİMDİR?

Söylemez Kardeşler, Muş’un ileri gelen ailelerindendir. Aile üyeleri arasında asker, polis ve avukat mesleği yapan kişiler de bulunuyor.

Söylemezler, kamuoyunda “Üniformalı Çete” olarak tanınıyor. Mehmet Emir Söylemez ailenin en büyüğü, lider konumunda.

GATA mezunudur, tabip üsteğmenken re’sen emekliye sevk edildi. Mehmet Faysal Söylemez ise malulen emekli hava astsubayıdır. Mustafa Söylemez, komiser rütbesindeyken müstafi sayılarak meslekten çıkarıldı. Mehmet Zait Söylemez ise Muş’ta avukatlık yaptı. Mehmet Sıddık komiser yardımcısıyken meslekten ihraç edildi.

MUSTAFA SÖYLEMEZ KİMDİR?

Söylemez Kardeşler olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez 1990’lardan bu güne çok sayıda derin devlet bağlantılı olayla gündeme gelmişti.

1996'da Adana'da yaşanan bir silahlı çatışma sonrası 11 asker, 24 polis hakkında soruşturma açılmıştı. İddianamede Söylemez Kardeşler'in dönemin milletvekili ve aşiret lideri Sedat Bucak'a lav silahıyla saldırı planladığı, İstanbul Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinkaya'yı yine lav silahı ile öldürmeyi planladıkları iddia edilmişti.

Söylemez Kardeşler, dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve Sedat Bucak'ı kendilerine komplo kurmakla suçladı. Onların iddialarına göre Ağar ve Bucak, kardeşleri Emir Söylemez, Resul Söylemez ve şoförleri Ercan Akyol'un ölümünden sorumluydu.

Söylemez Kardeşler 1997 yılında tutuklandı. 2002 yılındaki Rahşan Ecevit affıyla dışarı çıktılar. 2 yıl sonra ise haklarında tekrar tutuklama kararı çıkarıldı. O sırada Irak'ın kuzeyinde, Erbil'de oldukları ardından Azerbaycan'a gittikleri tespit edildi. Haklarında kırmızı bülten olan Söylemez Kardeşler daha sonra Azerbaycan'dan Türkiye'ye iade edildiler.

Halil Falyalı'nın saldırıya uğradığı yer.
FALYALI CİNAYETİ

Halil Falyalı'nın içinde bulunduğu araç, 8 Şubat akşamı Çatalköy'deki evine çok yakın bir noktada pusu kuran kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce otomatik silahlarla yaylım ateşine tutulmuştu. Şoförü Murat Demirtaş olay yerinde, Falyalı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Halil Falyalı’nın cenazesi, 10 Şubat günü Kumyalı Köy Kabristanlığı’nda toprağa verilmişti. 

Falyalı'nın şoförü Murat Demirtaş ise 11 Şubat'ta Ankara’da son yolculuğuna uğurlanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar