Soruşturma tam gaz: Bir eczacı ve bir vatandaş daha tutuklandı

26 Eylül 2023

Güncelleme: 27 Eylül 2023

A
A

Gemikonağı’nda bir binada barkotları kesili vaziyette çöp poşetleri içerisinde bulunan haplarla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında bir eczacı ve bir vatandaş tutuklandı.

ZgotmplZ

Gemikonağı’nda bir binada barkotları kesili vaziyette çöp poşetleri içerisinde bulundu.

Gemikonağı'nda dün bir binada barkotları kesili vaziyette çöp poşetleri içerisinde bulunan haplarla ilgili olarak PGM-Özel Soruşturma Şube Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında meselede zanlı olarak görülen bir eczacı ve bir vatandaş tutuklandı. 

Polis Basın Subaylığı'ndan verilen bilgiye göre, tutuklanan şahıslar tutukluk talebi ile yarın Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılacak.

Polisin olayla ilgili olarak soruşturması sürüyor.

Soruşturma kapsamında toplam tutuklu sayısı15'e yükseldi.

NE OLMUŞTU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 12 Eylül günü yaptığı açıklamada, reçete dolandırıcılığıyla ilgili Polis Genel Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunduklarını duyurmuştu. Gardiyanoğlu, yılda 100 binden fazla reçetede yolsuzluğun söz konusu olduğunu kaydetmişti.

İddiaya göre, bazı serbest çalışan hekimlerin, bazı eczaneler ve ecza depolarıyla anlaşarak, KKTC'de ikamet etmeyen kişilerin adına reçete düzenledi. Fazla ilaç ve hastalıkla ilgisi olmayan ilaçları sigorta reçetelerine yazarak devlet milyonlarca lira zarara uğratıldı.

Vurgunun boyutunun 90 milyon TL'nin üzerinde olduğu belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar