Sertoğlu'ndan rest: Gençlerimizi o sahaya sokacağız

19 Ocak 2023

Güncelleme: 19 Ocak 2023

A
A

BM'nin Taksim Sahası konusundaki adımlarını "utanç verici" olarak niteleyen KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, "Konu diploması ile çözülmezse futbolun tüm paydaşları ile beton bariyerleri ve telleri geçerek gençlerimizi o sahaya sokacağız." dedi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, BM'nin Taksim Sahası'na girişleri engellemesi ile ilgili açıklama yaptı.

Başkent Lefkoşa'da Yeşil Hat üzerinde bulunan ve kullanım hakkı Çetinkaya Türk Spor Kulübü (TSK) Futbol Takımı'na verilen tarihi Taksim Sahası, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle yenilenerek, 9 Ocak'ta hizmete sunulmuştu.

BM görevlileri 17 Ocak günü KKTC makamlarına haber vermeden, Çetinkaya eski kulüp lokali önündeki surlardan sahaya inilen merdivenlerin çıkış noktasını telleyerek, beton molozlarla kapatmıştı. 

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu açıklamasında yaşananları "utanç verici" olarak niteledi, "Konu diploması ile çözülmezse futbolun tüm paydaşları ile beton bariyerleri ve telleri geçerek gençlerimizi o sahaya sokacağız." dedi. Sertoğlu'nun açıklaması şöyle:

"TÜRK GENCİNİN SPOR YAPMA HAKKININ ELİNDEN ALINMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

"Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla yıllar sonra yeniden ülke gençliğinin futbolun hizmetine açılan ve Kıbrıslı Türkler için çok önemli bir değer olan tarihi Taksim Sahası’nda son günlerde yaşananlar toplumumuzu olduğu gibi bizi de ziyadesiyle rahatsız etmiştir. Birleşmiş Milletler’in yapmış olduğu, insanlık dışı ve haksız engelleme sonucunda gerek geçtiğimiz gün gerçekleştirilen açılışta çıkarılan zorluklar ve sahaya girişin engellenmesi, gerekse de dün sahaya Çetinkaya Kulübü ve Yiğitler Burcu yanından inilen merdivenlerin; beton bariyer ve dikenli tellerle BM tarafından kapatılması tam anlamıyla utanç duyulması gereken bir olaydır.

BM tarafından bizleri aşağılamaya yönelik yapılan bu girişimi şiddetle kınıyoruz. Söz konusu durum ile ilgili Çetinkaya Türk Spor Kulübü yetkilileri ile gerekli görüşmeleri gerçekleştirdik ve konunun diplomasi ile çözülmesi için bekleyeceğiz. Ancak şunu belirteyim ki konu diploması ile çözülmezse futbolun tüm paydaşları ile beton bariyerleri ve telleri geçerek gençlerimizi o sahaya sokacağız.

1930 yılından beridir Çetinkaya’nın kullanımında olan ve tarihi birçok ana ev sahipliği yapan Taksim Sahası, Çetinkaya’ya aittir ve BM hiçbir Kıbrıslı Türkün o sahaya girişine engel olamaz. KTFF olarak BM’nin bu aşağılayıcı tavrından vazgeçmesini önerir, aksi halde futbol camiası olarak gereğini yapacağımızı ve Kıbrıs Türk gencinin spor yapma hakkının elinden alınmasına izin vermeyeceğimizi bildiririz. Son olarak Barış Gücü’nün bu adadaki misyonunun sorun yaratmak değil, sorun çözmek olduğunu da bir kez daha hatırlatırız."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar