Seçmen listeleri bugün askıya çıkıyor

3 Haziran 2023

Güncelleme: 3 Haziran 2023

A
A

Sandık seçmen listeleri bugün askıya alınacak, 4 gün süre ile askıda kalacak.

ZgotmplZ

25 Haziran tarihinde yapılacak Milletvekilliği ve Yerel Kuruluş Organları Ara Seçimleri ile ilgili Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele ve Lefke İlçelerine ait sandık seçmen listeleri bugün askıya alınacak.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 14 numaralı duyurusuna göre, listelerin askıya alınacağı yerler ve sandık bölgelerini gösteren cetveller bugün Bayrak Radyosu’nda okunacak ve 6 Haziran’a kadar Yüksek Seçim Kurulu'nun “ysk.mahkemeler.net” ve mahkemelerin “www.mahkemeler.net” adresli web sitelerinde yayımlanacak.

LİSTELER 4 GÜN ASKIDA KALACAK

Lefkoşa, Gazimağusa ve İskele ilçelerine ait cetveller sabah 8.00’de ana haber bülteninden sonra; Girne, Güzelyurt ve Lefke ilçelerine ait cetveller ise 13.30 ana haber bülteninden sonra Bayrak Radyosu'nda okunacak. Sandık seçmen listeleri, 6 Haziran tarihine kadar, 4 gün süre ile askıda kalacak.

Bu süre içerisinde listeler saat 9.00’dan 19.00’a kadar incelenebilecek.

İtiraz veya başvurular, çalışma günlerinde saat 18.00’den 19.00’a, diğer günlerde ise saat 9.00’dan 10.00’a ve 18.00’den 19.00’a kadar listelerin askıda bulunduğu yerde, ilçe seçim kurullarınca görevlendirilen kişiler vasıtasıyla veya doğrudan ilgili ilçe seçim kuruluna yapılabilecek.

İtiraz ve başvuruların yazılı delillerle desteklenmesi gerektiğine dikkat çekilen duyuruda, yazılı delille, "kimliğini ve yurttaşlığını belgelemek bakımından kimlik kartını veya pasaportu; daimi ikametgahı saptama bakımından, daimi ikametgahının bulunduğu muhtarlıktan alınan, muhtar ve iki ihtiyar heyeti üyesinin imzasını ve muhtarlık mührünü taşıyan yazılı belge" kastedildiği belirtildi.

SEÇMENLER 25 HAZİRAN’DA SANDIK BAŞINA GİDECEK    

KKTC, Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Meclis’ten istifasıyla boşalan tek sandalye için 25 Haziran’da sandık başına gidecek.

25 Haziran'da, çeşitli nedenlerle boşalan 1 muhtarlık ve 5 ilçede toplam 50 ihtiyar heyeti üyeliği için de yerel ara seçime gidilecek.

KKTC'deki seçim mevzuatına göre muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri sadece bağımsız olarak seçime katılabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar