Schalke 04'te üçüncü teknik adam da gönderildi

28 Şubat 2021

Güncelleme: 28 Şubat 2021

A
A

Tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Schalke 04'te, üçüncü teknik direktörle de yollar ayrıldı.

ZgotmplZ

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) son sırasında bulunan Schalke 04'te teknik direktör Christian Gross ve sportif menajer Jochen Schneider ile yollar ayrıldı.

Kulüpten yapılan açıklamada, yönetim kurulunun, Stuttgart karşısında alınan 5-1'lik yenilginin ardından tüm teknik ekibin görevine son verme kararı aldığı kaydedildi.

Schalke 04'te altyapıyı çalıştıran Peter Knaebel'in takımın başında görev yapacağı aktarıldı.

GROSS’UN ÖMRÜ İKİ AY SÜRDÜ

Schalke 04 Kulübü, geçen yıl 30 Eylül'de Manuel Baum'u teknik direktörlük görevine getirmiş ancak 2,5 ay sonra Alman çalıştırıcı ile yollarını ayırmıştı. Baum'un yerine geçici olarak takımın başına geçen Hollandalı teknik adam Huub Stevens, sadece bir maçta görev yaptıktan sonra kulüpten gönderilmişti. 27 Aralık'ta takımın emanet edildiği Christian Gross ise bu görevde sadece 2 ay kalabildi.

Bundesliga'da 23 haftada sadece bir galibiyet alabilen Schalke 04, 9 puanla son sırada yer alıyor.

SCHALKE 04 HAKKINDA

1904 yılında Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Gelsenkirchen'de kurulan ve mavi-beyaz renkleri kullanan Schalke 04, Almanya'nın en popüler futbol takımlarından biri.

Almanya'nın işçi sınıfının, özellikle en büyük maden ocaklarının yoğun bölgede kurulduğu için madenciler lakabıyla anılıyor.

Maçlarını 2001 yılında açılan 61 bin 482 kapasiteli Veltins-Arena Stadı’nda oynuyor.

7 Almanya Şampiyonluğu bulunan ekip, 1997 yılında UEFA Kupası, 2003 ve 2004 yıllarında da UEFA Intertoto Kupası kazanma başarısı gösterdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar