Şampiyon Melekler adına yapılacak "Adalete Işık Tut" yürüyüşü bugün

30 Kasım 2023

Güncelleme: 30 Kasım 2023

A
A

Şampiyon Melekler için “Adalete Işık Tut” yürüyüşü bugün düzenlenecek.

ZgotmplZ

Şampiyon Melekler için “Adalete Işık Tut” yürüyüşü bugün yapılacak.

Saat 17.00’de Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nden (GMTMK) başlayarak Gazimağusa Kabristanlığı'na meşalelerle yürüyüş yapılacak.

Aileler, yakın zamanda başlayacak duruşmalarda sanıkların "olası kast"la yargılanması talebine dikkat çekmek için Gazimağusa’dan Adıyaman’a ses vermek için kamuoyuna destek çağrısı yapmıştı.

Şu ana kadar çok sayıda siyasi parti, sendika, kuruluş ve sivil toplum örgütü yürüyüşe destek açıkladı.

Aileler, "Adalete Işık Tut" yürüyüşüyle ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

“Aralık ayının ikinci haftasında başlayacağı düşünülen davada, Adıyaman Başsavcılığı tarafından tamamlanan soruşturma kapsamında iddianame hazırlanmıştır; 10 saniyede kum yığınına dönerek çocuklarımıza mezar olan Grand İsias Oteli yaratan sanıkların bilinçli taksirle yargılanacağı ve 7-8 yıllık hapis cezaları sonrasında serbest kalabilecekleri anlaşılmaktadır. Amacımız yapılacak yürüyüşle Adıyaman’daki deprem suçlarında adaleti teslim ettiğimiz yargıçlara sesimizi duyurarak, çok yakında başlayacak olan duruşmalarda sanıkların olası Kastla yargılanmasını ve hüküm giymesini talep etmektir.”


Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı

Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, 5'i tutuklu 11 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kayıp yakınları ise sanıkların "olası kast"tan yargılanmasını istiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar