Sahte reçete soruşturmasında 3 zanlı teminatla serbest bırakıldı

23 Ekim 2023

Güncelleme: 23 Ekim 2023

A
A

Sahte reçete soruşturması kapsamında tutuklanan 3 eczacı bugün çıkarıldıkları Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde teminata bağlanarak, serbest bırakıldı.

ZgotmplZ

Sahte reçete soruşturması ülke gelinde devam ediyor.

Polisten verilen bilgiye göre, 19 Ekim’de tutuklanan zanlı eczacılar T.C, M.I. ve D.N.Ö. bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme, her zanlının davaları görüşülünceye kadar 50 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber iki kefilin 300 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması, en yakın polis karakoluna haftada bir gün ispatı vücut etmesi ve tüm seyahat belgelerini polise teslim etmesi koşuluyla serbest kalmalarına emir verdi.

Tüm zanlılar teminat şartlarını yerine getirerek, serbest kaldı.


SORUŞTURMADA 48 KİŞİ TUTUKLANDI, 35'İ SERBEST BIRAKILDI

Sigorta reçeteleri üzerinden yapılan usulsüzlük ile ilgili 21-22 Eylül'de üç doktor ve üç eczacı, 23 Eylül'de iki doktor ve iki eczacının da aralarında olduğu 7 kişi, 26 Eylül'de bir eczacı ve bir vatandaş, 28 Eylül'de bir vatandaş, 29 Eylül'de bir eczacı, 2 Ekim'de iki eczacı ve bir doktor, 3 Ekim'de bir eczacı, 4 Ekim'de iki doktor ve bir eczacı, 5 Ekim'de bir doktor, bir eczacı ve bir sivil, 9 Ekim'de de bir doktor, iki eczacı ve iki eczane çalışanı, 11 Ekim'de bir doktor ve bir eczacı, 12 Ekim'de bir doktor ve bir eczacı, 13 Ekim'de üç doktor ve üç eczacı, 16 Ekim'de iki eczacı, 18 Ekim'de iki eczacı ve 20 Ekim'de bir doktor ve iki eczacı tutuklandı.

Soruşturma kapsamında 16'sı doktor, 25'i eczacı ve 8'i de farklı mesleklerden olmak üzere toplam 48 kişi tutuklandı.

Bugüne kadar 10 doktor, 18 eczacı ve 7 vatandaş ile birlikte tutuksuz yargılanmasına karar verilen zanlı sayısı ise 35.

Soruşturmada şu anda 13 tutuklu zanlı bulunuyor.

ŞU ANA KADAR TOPLAM 8 AYRI YERDE KUPÜRSÜZ İLAÇLAR BULUNDU

Lefke bölgesinde, Gemikonağı'nda soruşturmanın hemen akabinde kupürü kesilmiş ilaç dolu 26 çöp torbası bulundu.

Ardından, 28 Eylül'de Haspolat’ta bir çöpte 11 poşet, 29 Eylül'de Lefkoşa’da çöp konteyneri içinde üç büyük, iki küçük torba, 3 Ekim'de Dörtyol'da çöpte dağınık halde ve Türkeli köyünün Akdağ mevkisindeki su deposu yakınlarında 15 çöp poşeti ve 4 Ekim'de Gemikonağı’nda kupürleri kesilmiş bir çöp poşeti kupürü kesilmiş ilaçlar bulundu.

Son olarak 11 Ekim'de Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde 2 çöp poşeti içerisinde daha kupürleri kesik ilaçlar bulundu.

NE OLMUŞTU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 12 Eylül günü yaptığı açıklamada, reçete dolandırıcılığıyla ilgili Polis Genel Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulunduklarını duyurmuştu. Gardiyanoğlu, yılda 100 binden fazla reçetede yolsuzluğun söz konusu olduğunu kaydetmişti.

İddiaya göre, bazı serbest çalışan hekimlerin, bazı eczaneler ve ecza depolarıyla anlaşarak, KKTC'de ikamet etmeyen kişilerin adına reçete düzenledi. Fazla ilaç ve hastalıkla ilgisi olmayan ilaçları sigorta reçetelerine yazarak devlet milyonlarca lira zarara uğratıldı.

Vurgunun boyutunun 90 milyon TL'nin üzerinde olduğu belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar