"Sahte diploma ve yolsuzluk" soruşturması derinleşiyor: Tutuklu sayısı dörde çıktı

10 Şubat 2024

Güncelleme: 10 Şubat 2024

A
A

KTSU soruşturmasında tutuklu zanlı sayısı dört oldu. Nöbetçi mahkemeye çıkan iki zanlıya üçer gün tutukluluk verildi. Dün, mahkemeye çıkan diğer iki zanlı hakkında da 7'şer gün tutukluluk kararı alınmıştı.

ZgotmplZ

Güzelyurt’ta faaliyet gösteren Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTU) mali polis tarafından sürdürülen sahte diploma soruşturması kapsamında tutuklu sayısı dörde yükseldi.

Soruşturma kapsamında daha önce üç kişi tutuklanmıştı.

Tutuklu zanlılardan üniversite ortaklarından S.G. ve Ercan Havalimanı'ndan çıkarken yakalanan üniversitenin uluslararası ofis sorumlusu A.S. hakkında dün çıkarıldıkları Güzelyurt Mahkemesi’nde 6’şar gün tutukluluk kararı alınmıştı.

Bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılan zanlı Çelebi Ilık ve rektör yardımcısı S.I.'ya ise üçer gün tutukluluk verildi.

Merkezi İhale Komisyonu Başkanı, Çalışma Bakanlığı Müsteşarı gibi görevlerde bulunan Çelebi Ilık, “sahte belge düzenleme, sahtekarlıkla para temini, sahte belgeyi tedavüle sürme”, zanlı S.I. ise “sahte belge düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme” ile suçlanıyor.

Soruşturma kapsamında üniversite tarafından verilen diplomalar incelenirken, diplomaların para ile satın alınıp alınmadığı araştırılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar