"Sahte diploma" istifası... Çelebi Ilık görevden alınmayı beklemedi

15 Şubat 2024

Güncelleme: 15 Şubat 2024

A
A

"Sahte diploma" skandalına adı karışan Kooperatif Şirketler Mukayyitliği Çelebi Ilık, görevden alınması yönünde yapılan çağrıların ardından istifasını sundu.

ZgotmplZ

Güzelyurt’ta faaliyet gösteren Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTU) patlak veren "sahte diploma" soruşturması kapsamında tutuklanıp, serbest bırakılan Kooperatif Şirketler Mukayyitliği Çelebi Ilık, görevinden istifa etti.

YeniDüzen'e konuşan Ilık, “Hakkında şaibe bulunan onlarca insan koltuğunda oturmaya devam ederken, ben istifamı sunuyorum.” dedi. Ilık, soruşturmanın salimen tamamlanması için bu adımı attığını ifade etti.

Bu gelişmeden hemen önce aynı gazeteye açıklama yapan Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Serhat Akpınar, Ilık’ın görevden alınmasına ilişkin partide karar üretildiğini ancak Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu’nun, bu kararı bakanlık nezdinde henüz uygulamaya koymadığını söylemişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığı ile Merkezi İhale Komisyonu Başkanlığı görevlerinde de bulunan Çelebi Ilık, Güzelyurt’taki, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde devam eden sahte diploma soruşturması kapsamında tutuklanmış, üç günlük tutukluluk sürecinin ardından çıkarıldığı mahkemece teminata bağlanmıştı.

Ilık’a ''sahte belge düzenlemek'', ''sahte belgeyi tedavüle sürmek'' ve ''suç gelirinden para temin etmek'' suçlarından dava açılmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar