Sadıkoğlu'ndan Harmancı'ya tepki: 8.5 yılda sıfırdan bir şehir kurardım

8 Aralık 2022

A
A

Bağımsız LTB Başkan adayı Sadıkoğlu, Harmancı'yı bahanelere sığınmakla suçlayarak, “8.5 yılda sıfırdan bir şehir kurardım.” dedi.

ZgotmplZ
Okyay Sadıkoğlu (solda), LTB Başkanı ve rakibi Mehmer Harmancı ile birlikte.
Okyay Sadıkoğlu / Facebook

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Bağımsız Başkan adayı Okyay Sadıkoğlu, LTB Başkanı ve adayı Mehmet Harmancı’nın, icraatlarına ilişkin yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Sadıkoğlu, “Lefkoşa çöplük içinde ve dökülüyor, 'İlk dört yıl geçmiş idarenin borçlarıyla uğraştım, ikinci dört yılda da pandemi oldu.' diyor, bundan dolayı hizmet yapamadığını söylüyor, biz 8.5 yılda alt yapısı, üst yapısı bitmiş sıfırdan şehir kurardık.” dedi.

Harmancı, pazartesi günü gerçekleştirdiği okul ziyaretleri sırasında, ilk dört yıl boyunca geçmişin kötü izlerini sildiklerini, ikinci dört yılda ise yaşanan onca ekonomik kriz ve pandemiye rağmen ayakta kalmayı başardıklarını kaydetmişti.

"PROGRAM DAVETLERİMİ İPTAL ETTİRİYORLAR"

Yaptığı açıklamada, LTB başkan adayların katılacağı ve davet aldığı bazı televizyon programlarına davetlerinin iptal edildiğini de ifade eden Okyay Sadıkoğlu, “Nereden korkuyorlar ki bizim davetimizi iptal ettiriyorlar?” diye sordu.

“LEFKOŞA’YI BİR ‘FUAR BAŞKENTİ’ YAPACAĞIZ”

Katıldıkları her platformda vatandaşın destek ve ilgisi ile karşılaştıklarını anlatan Sadıkoğlu, Lefkoşa’yı bir "fuar başkenti" yapacağının sözünü verdi.

Türkiye ve İngiltere gibi ülkelerde fuar şirketleriyle görüşmeler başlattığını kaydeden Okyay Sadıkoğlu, Ticaret Odası, Sanayi Odası, MÜSİAD, Genç İş Adamları Derneği, İŞAD, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, İş Kadınları Derneği ve ilgili sivil toplum örgütlerini de paydaş yaparak bunu gerçekleştireceğini anlattı.

Bu sayede bir çok gence iş imkanı da doğacağını sözlerine ekleyen Sadıkoğlu, yeni istihdamların önünün açılacağını kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir