Resmiye Canaltay kimdir?

4 Haziran 2021

Güncelleme: 21 Şubat 2022

A
A

ZgotmplZ

KKTC’nin 3'üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kızı olan Resmiye Canaltay, 1961 yılında Gazimağusa’da doğdu. İlkokulu Ankara’da okudu. Namık Kemal Lisesi’nden mezun olduktan sonra işletme alanında üniversite eğitim gördü. Halen, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) iletişim Fakültesi’nde iletişim alanında yüksek lisans eğitimine devam ediyor.

Küçük yaşlardan itibaren Ulusal Birlik Partisi (UBP) içinde aktif bir şekilde bulundu. 4 dönem UBP Gazimağusa Kadın Kolları Başkanlığı yaptı. İki dönem ise UBP Parti Meclisi üyeliğine seçildi.

Uzun yıllar iş kadını olarak turizm alanında faaliyet gösterdi. Bir dönem Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanlığı yaptı. Başta Türkiye olmak üzere İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Azarbeycan gibi ülkelerde turizm fuarları ve çeşitli seminerlere katıldı. Gazimağusa’nın bir marka kent olması için uğraştı. Canaltay bu amaçla, “Antik Mağusa Vakfı’nın” kurucu başkanlığını üstlendi.

Kıbrıs Türk Halkı’nın değerlerinin anlatılması amacını güden ve haftalık olarak yayınlanan “Bizden Hikayeler” adlı Televizyon programının hazırladı ve sundu.

“Mağusa Plus ve North Cyprus UK” gazetelerinde aylık köşe yazıları yayınlandı.

7 Ocak 2018 tarihinde yapılan Milletvekilliği Erken Genel Seçimleri’nde UBP Gazimağusa Milletvekili olarak seçilen Canltay, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi üyesi ve Kültür Varlıklarını Koruma Komitesi üyeliğine seçildi.

20 Şubat 2021 tarihinde UBP-DP-YDP Koalisyon Hükümeti'nde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olarak görevlendirildi.

5 Kasım 2021'de kurulan Ulusal Birlik Partisi - Demokrat Parti Koalisyon Hükümeti'nde de Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olarak görevine devam etti. Bu görevi Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi koalisyon hükümetinin kurulduğu 21 Şubat 2022 tarihine kadar devam ettirdi.

23 Ocak 2022 Milletvekili Erken Genel Seçimleri’nde yeniden UBP Gazimağusa Milletvekili seçildi.

KPKD Otello çok sesli korosunda korist olan Canaltay, ayrıca tek yıldızlı bir dalgıçtır.

İngilizce bilen Resmiye Canaltay, evli ve iki çocuk annesidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar