Özersay: At pazarlığına dönen bu masa artık kaldırılmalıdır

28 Temmuz 2022

Güncelleme: 28 Temmuz 2022

A
A

Özersay, asgari ücretin hayat pahalılığının altında kalmasını eleştirdi, "Adeta bir at pazarlığına dönen asgari ücret belirleme yönteminin" ve pazarlık masasının artık değişmesi gerektiğini kaydetti.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, yeni asgari ücreti ve belirlenme yönetimini eleştirdi.

Katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulunan Özersay, yeni asgari ücret için “Ne adildir, ne insanidir ne de yasaya uygundur.” görüşünü dile getirdi.

Asgari ücretin hayat pahalılığının altında kaldığına dikkat çeken Özersay, “Maalesef bu asgari ücretle özel sektör çalışanlarını daha da mutsuz edildi ve sosyal adaletsizlik daha da derinleştirildi, bu şartlarda çalışma barışı daha da bozulur, mutsuz çalışanlar demek verimin daha da düşmesi demektir.“ dedi.

"Adeta bir at pazarlığına dönen asgari ücret belirleme yönteminin" ve pazarlık masasının artık değişmesi gerektiğini kaydeden Kudret Özersay geçmişte Halkın Partisi tarafından önerildiği şekilde asgari ücretin kamudaki en düşük maaşa eşitlenip hayat pahalılığı oranında kamu maaşları gibi otomatik ayarlanması gerektiğine işaret etti. 

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, dün, itirazlar üzerine yeniden yaptığı toplantıda, yılın ikinci asgari ücretini ilk tavsiye kararında olduğu gibi yüzde 41.21 oranında artışla, brüt 9 bin 885 TL, net 8 bin 600 TL olarak kabul etmişti.

İstatistik Kurumu, haziran ayında 6 aylık enflasyonu (hayat pahalılığı) yüzde 56.76 olarak açıklamıştı. Bu oran kamu çalışanlarına artış olarak doğrudan yansıtılmıştı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), haziran ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırının 9 bin 46 TL'ye yükseldiğini duyurmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar