Özdal Kerem: Girne'ye tramvay yapacağız

6 Aralık 2022

Güncelleme: 7 Aralık 2022

A
A

Girne Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Özdal Kerem, BRT1’de yayınlanan 17. Saat Seçim Özel programının canlı yayın konuğu oldu. Özdal Kerem Girne'de tramvay projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Özdal Kerem programda yerel seçim çalışmaları ve belediye başkanı seçildiği takdirde yapacağı çalışmaları anlattı. Kerem ayrıca Girne’nin sorunları hakkında projelerini kamuoyu ile paylaştı. 

Kerem, Girne’nin sorunları çözmek için mücadele edeceklerine dikkat çekti. Özdal Kerem seçim manifestosunda yer alan projelerini canlı yayında tek tek izleyicilere aktardı. 
“Girne kronik bir hastalık içerisinde” diyen Kerem, sorunların çözümü noktasında sorumluluk alınması gerektiğini söyledi. 
Kerem, “Belediyecilikle politikacılığı birbirinden ayırmamız gerekiyor. İnsana dokunmalıyız. Partizanlığa gerek yok. İnsanı seveceksiniz, doğayı, hayvanı seveceksiniz” dedi. 

BİSİKLET YOLU VAR MI?

Özdal, “Biz Girne’de yeşili unut hale geliyoruz. İnanılmaz bir imar planı katliamıyla tedavisi mümkün olmayan bir kusur yaşandı. Yapılan inşaatlarda yeşili teşvik etmiyoruz. Sürekli zeytin söküyoruz. Çam söküyoruz. Bunlar çok üzücü şeyler. Bunları önümüzdeki gelecek kuşaklara nasıl anlatacağız. Çocuklarımıza nasıl bir Girne bırakacağız. Girne’nin bir bisiklet yolu, bir yürüyüş yolu var mı?” diye sordu.

DOĞU YOLU PROJESİ HAYATA GEÇMELİ

“Doğu yolu projesi mutlaka hayata geçmeli” diyen Özdal, "Bu konuda bizi duymamazlıktan gelirse hükümetlerimiz halkımı toplarım yolu kapatırım, ya da meclisi de basarım. Ben kendim için bir şey istemiyorum. Ben Girne'm için bir şey istiyorum. O yüzden cesurum ve güçlüyüm. Halkıma inancım tamdır” dedi.

İŞTE TRAMVAY PROJESİNİN DETAYLARI

Projelerini anlatan Kerem, "Bölgemizin kanayan yarası trafik Tramvay Ulaşım Sistemi projesi hayata geçirilerek şehrimizi 2050’lere hazırlayacağız” dedi. Kerem tramvay projesiyle ilgili olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşmeler yaptığına dikkat çekerek fikir alışverişinde bulunduklarını anlattı.
Kerem Girne Amerikan Üniversitesi ve Uluslararası Final Üniversitesi arasına tramvay hattı yapacaklarını açıkladı.

Trafik sorunu konusunda yapacaklarını anlatan Özdal Kerem şunları paylaştı: 

  • Şehrin giriş ve Yeni Liman bölgesindeki çemberler revizeler ile halkın trafik sorununu kısa vadede rahatlatacağız.
  •  Toplu taşımacılıkta çağdaş ve modern sistemler getireceğiz.
  • Engelli kardeşlerimiz için ulaşım sistemlerini revize edeceğiz.
  •  Yeni ve çağdaş duraklar yapacağız.
  • “7/24 Yaşayan Girne” projemiz eşliğinde ulaşım saatleri artırılacaktır.
  • Şehir içi deniz taşımacılığı projesinin hayata geçirilmesi sağlanacaktır
ÖZDAL KEREM KİMDİR? 

Kerem manifestosunda özgeçmişini şöyle paylaştı: 

1966 yılında Esentepe (Aynikola-Baf) köyünde bağcılık ve bakkalcılık yapan bir ailenin  evladı olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra 1988 yılında  İzmir 9 Eylül Üniversitesi, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümünden  mezun oldu. 1990 yılında askerlik görevini yedek subay olarak tamamladıktan sonra  öğrencilik yıllarında, tanıştığı Limasollu bir ailenin kızı olan hukukçu ve öğretim  görevlisi Şerife Hanımla dünya evine girdi. Avukat bir kız, muhasebe ve finans uzmanı  bir oğlan babası olup Girne’nin Karaoğlanoğlu Caddesi Zeytinlik Kesimi bölgesinde  ikamet etmektedir. 1983 yılında babasının vefatından sonra kahve üretimine  başlayarak “Kıbrıs Kahvesi” markasıyla küçük sanayiciliğe ilk adımını atmıştır.  1990 yılında kurulan Kerembey Group adı altında gıda ithalat ve ihracatı, restoran  işletmeciliği, kuyumculuk, beyaz eşya gibi ürünlerin pazarlamacılığı yanında ihracata  yönelik şekerleme üretim tesisi kurmuştur. 1994 yılında uluslararası bir dernek olan  JCI (Kuzey Kıbrıs Girişimciler Derneği) kurucuları arasında yer almış ve 1999 yılında  bizzat başkanlığını yürütmüştür ve 2000 yılında Antalya’da düzenlenen konferansta munazara yarışmasında ekip arkadaşlarıyla birincilik ödülünü JCI Kuzey Kıbrıs’a  kazandırmıştır.

Yine bir dönem Gıda İthalatçılar Birliğini (GIBIR) kurarak ülkedeki gıda  fiyatlarının kontrol altına alınması ve sağlıklı bir yapıya kavuşması için çalışmış ve uzun  yıllar başkanlık görevinde bulunmuştur. Diğer yandan Kıbrıs Türk kadınının sesini  dünyaya duyurmaya yardımcı olmak için uzun soluklu bir dergi olarak yayınlanan Fiore  Magazin’ i hayata geçirmiştir. 2010 yılında ABD’nin New York şehrinde “Uluslararası Prestij Ve Girişimcilik Ödülüne” layık görülmüştür. Halen kurucusu olduğu Kuzey Kıbrıs Şarap Kulübü etkinlikleri ile ülke turizmine hizmet etmekte, sektörde bilgi ve kalitenin  yükselmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. “Girne Çevre Dostları”, “Gastronomi  Platformu” gibi sivil toplum örgütlerinde gönüllü olarak hizmet vermeye devam  ederken 2016 yılından itibaren Yakın Doğu Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi  Bölümünde öğretim görevlisi olarak gençlere deneyimlerini aktarmaktadır. Ayrıca bir deniz sevdalısı da olan Özdal Kerem, üyesi olduğu Marmaris Yelkenli Yat Kulübünde de kaptanlık yapmaktadır. 2021 yılında Girne Bölgesinde deneyim ve vizyon sahibi arkadaşlarıyla hayata geçirdikleri “Girne Vizyon Hareketi” oluşumuyla daha güzel bir  Girne şehri için projeler ve çözüm odaklı çalışmalar gerçekleştirmektedir.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar